spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

O fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost plimbată între 3 spitale. Avea roşu în gât!

- Advertisement -

Fetiţa a fost internată sâmbătă seara la spitalul Alfred Rusescu din Bucureşti. A intrat în stop cardiac, după ce a primit o perfuzie cu un medicament împotriva febrei. Medicii au resuscitat-o aproape două ore, dar inima ei n-a mai bătut.

Ioana împlinise 4 ani în ianuarie, părinţii spun că nu avea boli cronice şi nici alergii la medicamente. Răcită de câteva zile, fetiţa a fost plimbată pe la trei spitale de copii din lipsă de paturi libere sau de medici specialişti ORL. Potrivit ProTV, a fost internată sâmbătă la Alfred Rusescu, puţin după prânz, cu dureri în gât. I-a fost administrat un antibiotic pentru care medicii susţin că au facut testul de alergii. Spre seară, temperatura a sărit brusc la 39.

Fetiţei i s-a administrat un antitermic prin venă. Specialiştii spun că în acest scenariu, moartea fetiţei are cel puţin două posibile cauze: o meningită nedepistată la timp, care, în noaptea internării, a evoluat rapid şi a produs sângerări masive în creier.

Varianta a doua: febră peste 39 a produs convulsii care au durat peste o jumătate de oră şi au provocat ruperea vaselor cerebrale. Însă, potrivit aceleiaşi surse, medicii de la Rusescu spun că frisonul a durat doar câteva secunde şi că fetiţa nu şi-a pierdut cunoştinţa.

Deoarece decesul s-a produs la mai puţin de 24 de ore de la internare, necropsia trebuie obligatoriu făcută de Institutul Medico-Legal. În funcţie de cauza decesului care va fi stabilită, procuratura va decide următorul pas în anchetă. Cazul a fost preluat de Poliţia Capitalei.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.