10.3 C
Vaslui
02-apr.-2023

O GAFĂ SI O ARESTARE

- Advertisement -

• Maria Magdalena Rosu a încălcat conditiile eliberării conditionate • ea va ajunge din nou în arest pentru că nu s-a prezentat la proces • tînăra însărcinată în luna a V-a si-a ucis sotul • „N-am vrut să-l omor. Nici acum nu îmi vine să cred că este mort, parcă as avea senzatia că este plecat pe undeva“, se destăinuia femeia într-o convorbire avută cu reporterii de la Monitorul după eliberarea din detentie

Maria Magdalena Rosu, de 26 de ani, din Bîra, va fi din nou încarcerată pentru crimă, după ce si-a ucis sotul. Tînăra a fost arestată imediat după comiterea infractiunii, pe 1 septembrie 2010, însă a beneficiat de clementa judecătorilor care au eliberat-o pe motiv că era însăcinată. Rosu nu a înteles nimic din beneficiul primit, drept pentru care nu s-a prezentat la propriul proces, timp de două termene consecutiv. Pentru că a încălcat conditiile eliberării conditionate, Tribunalul Neamt a revocat măsura eliberării si a dispus arestarea. Rosu poate ataca măsura cu recurs, dar este putin probabil să mai cîstige ceva din ce a pierdut. Trist în această situatie este faptul că în afară de pruncul din pîntece Rosu mai are acasă trei copii, toti minori. Femeia este judecată pentru omor calificat, faptă ce a avut loc în dimineata zilei de 31 august 2010, cînd l-a înjunghiat mortal pe sot, Valentin Emilian, de 39 de ani. Grozăvia a avut loc pe fondul consumului de alcool si a animozitătilor mai vechi dintre cei doi soti. După o ceartă violentă, în care acuzata sustine că sotul a fost cel care a sărit la ea cu cutitul, femeia l-a dezarmat, a luat arma albă si l-a înjunghiat o singură dată, în piept. Chiar dacă victima a ajuns la Spitalul Roman, cu toate eforturile medicilor nu a mai putut fi salvat. Conform actului de inculpare, între cei doi soti erau relatii tensionate de mai mult timp, iar femeia a declarat în cursul anchetei penale că în mod repetat era agresată de victimă atît ea, cît si minorii. În acea zi, scandalul dintre cei doi a început în zori de zi. Certurile au durat circa o jumătate de oră, după care învinuita ar fi fost atacată cu cutitul de către viitoarea victimă. Într-un moment de neatentie a bărbatului, a reusit să-l dezarmeze, moment în care Valentin Rosu i-ar fi aplicat un pumn în figură. Aflati fată în fată, femeia nu a mai răbdat si si-a înjunghiat partenerul de viată. Necropsia a stabilit că moartea a fost violentă si s-a datorat socului hemoragic si cardiac. La momentul mortii bărbatul avea o alcoolemie de 1,40 la mie. La anchetă femeia a spus că l-ar fi lovit „intentionat“ urmărind „să scape de el“, după cum se arăta în actul de inculpare. Tot anchetatorilor inculpata le-a spus că nu a dorit să ia o viată de om, ci numai să se apere. Procurorii nu au retinut circumstanta atenuantă a legitimei apărări pe considerentul că învinuita a reusit să dezarmeze bărbatul si să exercite asupra acestuia leziuni care în cele din urmă au dus la deces. Dacă ar fi respectat conditiile impuse de judecători femeia putea sta acasă pînă ce copilul care se va naste ar fi împlinit doi ani.

Amintiri si regrete

Eliberată în luna octombrie din penitenciar acuzata îsi destăinuia „chinul“, în exclusivitate pentru cititorii Monitorul. Avînd alături părintii si putinele rude din Rediu care o mai sustin si un prunc de patru luni în pîntece, Maria nu stia încotro o va apuca viata sa, după grozăvia pe care a făcut-o si de care îi pare rău, sustinînd permanent că a fost în legitimă apărare. Cu imaginea puscăriei în fata ochilor, tînăra părea lipsită de sperantă, mentionînd că, în ciuda faptului că a atras oprobiul tuturor, a fost, la rîndul ei, o victimă a celor petrecute pe 31 august. „A venit spre dimineată acasă, băut, de pe unde a umblat. Eu dormeam cu copiii, m-a trezit, spunîndu-mi să îi fac o cafea. I-am făcut-o si apoi am văzut că mai avea o sticlă de vin din care tot si-a mai turnat. La un moment dat a început scandalul, eu spunîndu-i că as vrea să merg la muncă în Italia, iar el zicînd că nu mă lasă. I-am zis, atunci, să se ducă el la muncă si eu să văd în continuare de casă, moment în care a devenit si mai violent. A pus mîna pe cutit si a zis că mă omoară. Asa mă ameninta permanent cînd era băut, că mă omoară, iar apoi îsi ia si el zilele. Era parcă nebun cînd bea, chiar el spunea, de multe ori, că nu stie ce face cînd este beat. În dimineata aceea m-a bătut, m-a acuzat de multe lucruri necurate si m-am temut pentru viata mea. Am dat să fug, dar a venit după mine cu cutitul, pe care i l-am smuls. N-am vrut să-l omor, dar nici nu m-am uitat în urmă după ce l-am lovit. Aveam asa o spaimă, să fug, că se ridică si vine după mine. Eram bătută toată si aveam tăieturi pe mîini, s-a constatat asta si cînd m-au dus la arest. Multă vreme nu am realizat ce s-a întîmplat, de fapt nici acum nu îmi vine să cred că este mort, parcă as avea senzatia că este plecat pe undeva. Am avut nevoie si de consiliere psihologică în penitenciar, de două ori în fiecare zi în care am stat închisă“, spunea Maria Magdalena Rosu. Mai afirma că îi este dor si de ceilalti trei copii ai săi, care au ajuns, urmare a deciziei instantei, în ocrotirea bunicii paterne. „Cred că pentru copii este mai bine să stea cu fosta mea soacră, deoarece ai mei nu prea au putere să mi-i tină, iar de fosta mea locuintă s-a ales praful. Am fost pînă acolo si simteam că nu mă mai tin picioarele să vin acasă. Ce să fac acum, lumea mă vede o criminală, însă eu am fost în legitimă apărare. Este păcat că ni s-au distrus vietile asa, dintr-o prostie. Primii trei ani din cei sapte pe care i-am stat cu el au fost buni, apoi au început numai necazuri. Mă gîndesc să mă duc si la mormîntul lui, la Buruienesti, însă nu stiu ce mi-ar face rudele lui dacă mă prind. Au tot amenintat că îmi iau gîtul. Trăiesc asa, în frică“, mai mentiona tînăra a cărei viată pare distrusă.

mointorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.