O gravidă în 32 de săptămâni a născut prematur după ce medicii au hotărât să o opereze de apendicită! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Astfel de cazuri sunt extrem de rare”

O gravidă din Iași a născut prematur la 32 de săptămâni din cauză că trebuia să fie operată de apendicită. Femeia în vârstă de 34 de ani a fost transportată de urgență la spital după ce a început să simtă dureri puternice în zona abdominală. Aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, în stare gravă, după ce a sunat la 112. Când a ajuns la UPU, cadrele medicale au depistat că femeia trebuia operată de apendicită în urgență. Medicii au fost nevoiți să scoată și bebelușul

Naștere neprogramată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. O tânără ieșeancă, gravidă în 32 de săptămâni, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, după ce a început să simtă o presiune în zona abdominală. Inițial, femeia a crezut că este vorba despre o complicație a sarcinii, dar a aflat când a ajuns la spital, că trebuie operată de apendicită în urgență. În urma operației de cezariană, medicii au reușit să opereze pacienta și de apendicită. Tânăra mămică a fost internată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, iar coplilul, născut prematur, a fost transportat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Pentru că intervenția chirurgicală trebuia să aibă loc pentru a nu i se complica și starea de sănătate, medicii au decis să scoată și bebelușul, prin operația de cezariană. „Astfel de cazuri sunt extrem de rare”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Astfel de cazuri sunt extrem de rare”

O ieșeancă a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași. Aceasta a spus medicilor că simte o presiune în zona abdominală. În urma unor investigații de specialitate, cadrele medicale au observat că femeia suferă de o complicație generată de apendicită. Pentru a nu afecta fătul, medicii au decis să facă și operația de cezariană.

„Astfel de cazuri sunt extrem de rare. Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, cu o inflamație la nivelul abdomenului. Ulterior, medicii au constatat că pacienta trebuia operată de apendicită complicată cu peritonită. Având în vedere faptul că pacienta era însărcinată în 32 de săptămâni, medicii au decis să efectueze mai întâi operația de cezariană. La unitatea medicală s-a deplasat o echipă de medici ginecologi și neonatologi care au asistat la naștere și care, ulterior, au tranferat nou-născutul la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD din Iași. …https://www.bzi.ro/o-gravida-in-32-de-saptamani-a-nascut-prematur-dupa-ce-medicii-au-hotarat-sa-o-opereze-de-apendicita-prof-dr-diana-cimpoesu-astfel-de-cazuri-sunt-extrem-de-rare-3971213?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ