8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

O groapă comună cu 17,5 tone de cenușă umană a fost descoperită lângă un fost lagăr nazist din Polonia

- Advertisement -

Aproximativ 17,5 tone de cenușă umană se află într-o groapă comună descoperită în nordul Poloniei, în apropierea fostului lagăr de concentrare nazist de la Soldau, informează BBC.

Tomasz Jankowski, de la Institutul Polonez al Memoriei Naţionale (IPN), care investighează crime naziste şi comuniste, a spus că groapa comună conține rămășițele a cel puțin 8.000 de victime.

Trupurile ar fi fost dezgropate și arse de naziști pentru a ascunde urmele crimelor. Soldații naziști au ucis evrei, adversari politici sau membri ai elitei poloneze în lagărul din Soldau.

Lagărul de concentrare a fost construit în 1939 pentru tranzit și exterminare și a rămas în funcțiune pe durata ocupației naziste.

Aproximativ 30.000 de oameni ar fi fost uciși la Soldau și oamenii de știință speră să afle mai multe despre victime prin analizele ADN.

Arheologii au găsit urme de haine, nasturi și alte obiecte, însă nimic de valoare, stabilindu-se că trupurile au fost jefuite înainte să fie incendiate.

Tomasz Jankowski a declarat că au fost găsite două gropi lângă Soldau și în zonă continuă excavarea. Estimarea de 8.000 de victime a fost realizată pe baza estimării că cenușa unui trup cântărește 2 kilograme…https://www.digi24.ro/stiri/externe/o-groapa-comuna-cu-175-tone-de-cenusa-umana-a-fost-descoperita-langa-un-fost-lagar-nazist-din-polonia-2011951

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.