spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

O întreagã familie în mormânt! (foto)

- Advertisement -

Înmormântati din mila oamenilor!

SOLIDARITATE Oamenii cu suflet milos, sensibilizati de sfârsitul tragic al celor cinci persoane, asfixiate la o stânã din Pogãnesti, chiar în noaptea de Revelion, i-au înmormântat ieri, crestineste, în cimitirul din satul Voloseni. Preotul, primarul, dar si câteva persoane care cunosteau faptul cã familia în cauzã era prea sãracã pentru a-si permite sã îngroape cinci suflete deodatã, au fãcut tot ceea ce au putut, pentru ca acestia sã fie dusi pe ultimul drum, cum se cuvine. “Proprietarul stânii unde a murit copilul meu, împreunã cu mama, tata si fratii mei, râdea tot timpul si ne spunea chiar în fata domnului primar cã nu are de ce ne ajuta, pentru cã nu el i-a omorât”, a spus Iuliana Buciumas.

Ieri, câtiva oameni au venit sã aprindã lumânãri la cãpãtâiul lor, iar o sorã a femeii moarte era singura care îi plângea pe toti. În asteptarea preotului, în usa bisericii, mai multe persoane pregãteau toate cele necesare înmormântãrii. Într-un colt, o bãtrânicã plângea de mila unuia dintre bãietii morti. E convinsã cã Dumnezeu a fãcut bine, scãpându-i pe toti de o viatã de chin. “Era un bãiat cuminte cel care avea 32 de ani, harnic în felul lui, dar cam bolnav. M-am întâlnit cu el chiar cu o zi înainte de a muri si, cu lacrimi în ochi, mi-a spus cã omul la care muncea, o persoanã de aici din Voloseni, care are vaci multe, cu mare greutate i-a dat 100 de lei, desi îi muncise pe brânci. Vedeam si eu cã se purta urât tare cu el, mai rãu decât cu o slugã si mai ales când a auzit cã vrea de Revelion sã se ducã la stânã, la pãrinti, a început sã îl ponegreascã mai rãu. Mi-a spus <<tanti, abia astept sã mã duc la mama, la stânã>>. Se bucura si el, sãracu’, cã petrece sãrbãtorile cu mamã-sa si cu taicã-sãu. Iar când am auzit ce s-a întâmplat, m-am gândit cã Dumnezeu si-a fãcut milã, cã tare chinuiti trãiau”, a povestit bãtrâna, cu ochii plini de lacrimi.

Primarul, preotul si câtiva sãteni i-au ajutat! Proprietarul stânii s-a amuzat de toatã situatia!

La înmormântare a venit si Iuliana, mama copilului de 7 ani, decedat. Pe lângã copilul mort, mai are acasã, la Urlati, alti patru copii, de 2, 3, 5 si, respectiv, 6 ani. Mai mult, acum femeia este din nou însãrcinatã. Are doar 24 de ani si, spune ea, dacã oamenii cu suflet nu ar fi ajutat la înmormântare, nici nu ar fi avut cu ce scoate trupurile neînsufletite de la morga din Vaslui. Despre proprietarul stânii, Ilie Huhulea, unde s-a întâmplat tragedia, femeia sustine cã s-a purtat rãu cu ei. “Domnul primar Gãbisor Tofan, cãruia îi multumim cã ne-a ajutat cât de mult a putut, a vrut sã ne adune pe toti la un loc, ca sã vadã cum se poate face înmormântarea. L-a chemat si pe domnul Huhulea, ca sã îl întrebe dacã poate sã ne ajute cu ceva. Domnul Huhulea a spus cã doar pe unul din ei l-ar putea îngropa, cã ceilalti nu sunt treaba lui. Apoi s-a rãzgândit si a zis cã poate sã se ocupe doar de gropi, dar, la sfârsit, a zis cã nu mai are cu ce sã ne ajute si cã nu i-a omorât el. Si râdea tot timpul, de fatã cu domnul primar. Ne lua în râs”, a spus Iuliana. “Domnul primar Tofan s-a ocupat de sicrie si de transport, apoi domnul Iancu Florin de la Pogãnesti ne-a ajutat cu tot ce s-a putut, le-a cumpãrat îmbrãcãmintea la trei dintre morti; pãrintele Zamfir Ciprian s-a dovedit a fi un om cu suflet extraordinar, mergând din poartã în poartã, pentru a ruga oamenii sã ne ajute. Foarte mult s-a implicat. Si doamna Arapu, o femeie cumsecade, rudã cu proprietarul stânii, ne-a ajutat cu bani, gândind cã îsi face pomanã. Tuturor vrem sã le multumim, cã, pe vremea asta, de sãrbãtori, când fiecare vrea sã petreacã la casa lui, acesti oameni au venit sã ne ajute si au fost alãturi de noi”, a spus Mãdãlin, 36 de ani, unul dintre ginerii celor decedati.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.