O învăţătoare se revoltă în legătură cu şcoala online: Au sacrificat, din nou, copiii! Ne-am cumpărat echipamente din banii noştri

O învăţătoare cu vechime din Botoşani a postat un mesaj de revoltă pentru decizia autorităţilor la începerea şcolii online. Florentina Dănilă a menţionat faptul că prin începerea cursurilor exclusiv online au fost din nou sacrificaţi copiii.

Învăţătoarea explica faptul că şi-a cumpărat echipamente din proprii bani şi că este foarte dificil să-i înveţe pe copii, mai ales pe cei din clasele I şi pregătitoare să scrie şi să citească online.

Florentina Dănilă se simte dezarmată din cauza şcolii online

Florentina Dănilă, are o experienţă mare în învăţământul preuniversitar şi mai ales este o învăţătoare extrem de bine respectată în mediul academic. Aceasta preda de zeci de ani la Liceul Pedagogic din Botoşani şi a afirmat faptul că, odată cu începerea şcolii online, se simte dezarmata. De două săptămâni de când judeţul Botoşani a intrat în scenariul roşu, învăţătoarea se confrunta cu un sistem online care se dovedeşte greu de gestionat în contextul în care aceasta preda la o clasă pregătitoare.

Conform învăţătoarei sunt foarte multe cazuri în care copiii sunt lăsaţi singuri acasă rămânând în grija fraţilor mai mari, sau chiar singuri. Acest lucru este cauzat de faptul că părinţii trebuie să plece la serviciu. În acest context este dificil de gestionat o clasă în care mulţi dintre cei care sunt logaţi online sunt singuri în casă.

Predau la un an în care se pun bazele studiului

Învăţătorul considera faptul că soluţia de compromis impusă de autorităţi poate avea consecinţe grave ţinând cont de faptul că elevii aflaţi în clasa la care preda această sunt în anul în care li se formează bazele studiului. Copiilor le este foarte greu să înveţe semnele grafice din spatele unui monitor:

„Este un an hotărâtor, unde se pun bazele. Aici trebuie să stea cineva lângă copil, să-i poarte mâna dacă nu reuşeşte. Ei au prins perioada de carantină şi anul şcolar trecut. Vă daţi seama că nu au mai făcut nimic la grădiniţă. Nu ştiu nimic. Au sacrificat iar copiii. Măcar de-ar fi cu folos! Pentru copiii mici de pregătitoare şi clasa I, ca şi pentru părinţii lor şi cadrele didactice, e jale. Când deja ştiu să scrie şi să citească este altceva. Părinţii trebuie să plece la serviciu. Rămân cu fraţii mai mari. Şi aceştia, la rândul lor, au ore online. Îi ajută cum pot. Se plictisesc, se mai ridică”, spune învăţătoarea.

Mi-am cumpărat echipamente din proprii bani

Învăţătoarea prezintă un lucru comun printre dascălii din România. Aceasta le-a spus jurnaliştilor de la adevărul.ro faptul că a fost nevoită să scoată bani din buzunar pentru a-şi achiziţiona o tabletă pentru a putea să prea copiilor online. Suma dată pe tableta a fost de aproximativ 600 de lei, bani pe care statul nu îi decontează: https://www.bzi.ro/o-invatatoare-se-revolta-in-legatura-cu-scoala-online-au-sacrificat-din-nou-copiii-ne-am-cumparat-echipamente-din-banii-nostri-4070106?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index  
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ