32 C
Vaslui
29-iun.-2022

O localnică din Mariupol a povestit ce se întâmplă la „taberele de filtrare” prin care ucrainenii sunt duşi în Rusia

O femeie din Ucraina a oferit o mărturie tulburătoare despre ce se întâmplă în cadrul aşa-numitelor „tabere de filtrare” ruse prin care localnicii din zonele de război sunt relocaţi în Rusia, relatează Insider citând Washington Post.

Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a dezvăluit pentru WP că a fost dusă împreună cu familia ei din oraşul asediat Mariupol către una din taberele de filtrare situate de-a lungul graniţelor dintre Ucraina şi Rusia.

Ea a povestit că i s-au făcut fotografii, i s-au luat amprentele şi toate datele de pe telefon i-au fost colectate şi înregistrate.

De asemenea, a fost supusă unei serii de interogatorii, inclusiv din partea serviciului rus de securitate, FSB, înainte să fie îmbarcată spre oraşul-port Taganrog. Femeia spune că a ajuns într-o „tabără de filtrare” constând în corturi uriaşe dijn oraşul Novoazovsk după ce soldaţi pro-ruşi din regiunea separatistă Donbas au venit în adăposturile din Mariupol şi i-au informat  că „femeile şi copii trebuie să plece. Doar bărbaţii cu familii numeroase şi copii mici în grijă au fost exceptaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/r9ngz2

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here