20 C
Vaslui
30-sept.-2022

O mamã a murit înainte sã-si vadã fetita

- Advertisement -

TRAGEDIE Crina Mãdãlina Costea, o tânãrã în vârstã de 26 de ani suferindã de cancer, a decedat la câteva zile dupã o operatie de cezarianã. Femeia, care mai avea un bãietel de cinci ani, nu stia cã este bolnavã si, dupã ce a ajuns de douã ori la Spitalul de Urgentã Vaslui, a fost transportatã la Iasi, acolo unde medicii au constatat cã nu mai are nicio sansã sã trãiascã. Tragedia l-a marcat profund pe Nicusor Costea, sotul ei, care nu se împacã cu ideea cã cei doi copii ai sãi vor creste fãrã dragostea mamei, durerea lui fiind dublatã de faptul cã Mãdãlina nu a reusit sã îsi vadã fetita nou-nãscutã. „Mã tot întreba ce stiu de fatã. I-am zis cã am vãzut-o, cã e sãnãtoasã, doar cã este mai micutã pentru cã s-a nãscut prematur. Nu-mi vine sã cred cã a murit”, a declarat bãrbatul.

Crina Mãdãlina abia astepta sã vinã pe lume cel de-al doilea copil al ei, era entuziasmatã si pregãtise din timp lucrurile necesare unui nou-nãcut. Femeia, care nu avea nici cea mai vagã idee cã suferã de cancer, a ajuns la spital la Vaslui înainte de Crãciun cu dureri, fiind convinsã cã va naste. Alarma a fost falsã, a primit un tratament si a fost externatã, dar dupã numai o zi familia a chemat din nou ambulanta pentru cã starea ei de sãnãtate se înrãutãtise. Nici de data aceasta nu a aflat cât de gravã este situatia în care se aflã, fiind transportatã de urgentã la Spitalul „Cuza Vodã” din Iasi, ulterior la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”. Acolo, sustine Nicusor Costea, familia a aflat cã Mãdãlina este pe moarte. „Sotia mea nu a avut probleme cu sarcina si nici înainte de a rãmâne însãrcinatã nu a prezentat semne cã ar suferi de vreo boalã. Înainte de sãrbãtorile de iarnã, când era gravidã de 8 luni, a început sã aibã dureri foarte mari de burtã. Convinsi cã i-a venit sorocul am chemat salvarea care a transportat-o la Spitalul din Vaslui. Acolo a fost tratatã de doamna doctor Andrei, care i-a dat un tratament. Dupã câteva zile de internare, cred cã au fost sase, a externat-o. Nu stiu de ce a fost trimisã acasã, ea se simtea în continuare foarte rãu, se oprea din 10 în 10 metri si se aseza pe câte o bancã pentru cã nu era în stare sã se tinã pe picioare. Dupã o zi de stat acasã am chemat din nou ambulanta, deoarece starea ei era jalnicã iar noi, eu si cu socrii, nu stiam ce sã îi mai facem, doar nu suntem medici. A fost transportatã din nou la spital la Vaslui, de data aceasta s-a ocupat de ea doamna doctor Apãvãloaie. Dupã ce a examinat-o, i-a spus cã are o fetitã sãnãtoasã, dar i-a dat trimitere la Iasi. Abia acolo am aflat cum stãteau de fapt lucrurile, cã ea suferea de cancer si cã boala se rãspândise la toate organele interne. Odatã ajunsi la Spitalul <<Cuza Vodã>> a fost bãgatã direct în cezarianã. Fetita, pe care am numit-o Crina, ca pe mama ei, si Stefania, pentru cã s-a nãscut de Sfântul Stefan, a avut la nastere douã kilograme. Imediat dupã cezarianã Crina, sotia mea, a fost transportatã la Spitalul Parhon, unde a fost operatã, în speranta cã va putea fi salvatã. Acolo, am aflat cã are cancer în metastazã si cã nu mai are nicio scãpare. Tot întrebam medicii cum se simte, ei nu-mi spuneau, doar dãdeau din cap în stânga si în dreapta, era modul lor de a-mi spune cã va muri. La scurt timp, a intrat în comã si dupã câteva zile a murit”, ne-a povestit Nicusor Costea, sotul Crinei.

Nu a apucat sã-si vadã fetita

Transportatã dupã cezarianã direct la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Crina nu a reusit sã îsi vadã deloc pruncul. Nicusor Costea spune cã atât timp cât a fost lucidã, sotia lui a întrebat continuu de fetitã. „Mã tot întreba ce stiu de fatã. I-am zis cã am vãzut-o, cã e sãnãtoasã, doar cã este mai micutã pentru cã s-a nãscut prematur. Nu-mi vine sã cred cã a murit. Era o femeie tânãrã, puternicã, plinã de viatã si foarte frumoasã. Am rãmas singur, cu doi copii. O sã stau acasã câtiva ani, sã mai creascã, dupã care voi pleca în strãinãtate sã muncesc, sã aibã o viatã mai bunã, mãcar ei. Acesta era planul pentru anul 2014. Vroiam sã plec sã câstig un ban, dar mai astept sã creascã, dupã care vor rãmâne în grija socrilor mei. Peste o sãptãmânã sau douã, o voi aduce acasã si pe Crina Stefania. A rãmas la spital la Iasi pentru cã trebuia sã mai ia în greutate. Ieri ajunsese la 2 kilograme si 300 de grame, iar medicii mi-au spus cã o externeazã dupã ce depãseste douã kilograme jumãtate. Nimic nu se comparã cu dragostea de mamã. Mã doare sufletul cã cei doi copii ai mei nu vor avea parte de ea”, a încheiat Nicusor Costea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.