21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

UPDATE: Protecția Copilului a reacționat! Bebelușul și mama au revenit în spital!

UPDATE: “După identificarea realizată de către organele de poliție, s-au efectuat demersuri în sensul revenirii bebelușului, alături de mama, în unitatea sanitară, pentru finalizarea investigațiilor medicale și a schemei de tratament. Cazul cuplului mamă-copil este încă în evaluare, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri de creștere și îngrijire în interesul superior al ambilor copii (mama minoră și sugar). În cadrul centrului maternal, minora beneficiază de consiliere psihologică însă, având în vedere faptul că, în cazul sau, dispariția este un comportament repetitiv, programul se va axa cu prioritate pe acest tip de conduită care pune în pericol atât sigurana sa cât și a propriului copil”, a precizat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

ȘTIRE INIȚIALĂ: O mamă de 15 ani, cu un bebeluș în brațe, a fugit din spital, punând viața copilașului în pericol!O mamă de 15 ani, cu un bebeluș în brațe, a fugit din spital, punând viața copilașului în pericol!

IRESPONSABILĂ… O adolescentă de 15 ani, care a devenit mamă în urmă cu peste 3 luni, a pus pe jar Poliția, spitalul din Bârlad, dar și Protecția Copilului, după ce, de câteva săptămâni, aceasta își face de cap! Inițial, pe 21 mai, a fost dată dispărută de acasă cu copil cu tot, dar a fost găsită în câteva zile în casa unui bărbat, presupusul tată al fetiței, din comuna Bogdănița. A fost luată și instituționalizată de Protecția Copilului, împreună cu bebelușul, la un Centru de Protecție a mamei și copilului, din Bârlad. Acum o zi, pe 3 iunie, a ajuns la spitalul din Bârlad, cu copilul bolnav de o boală dermatologică, având și 39 de grade temperatură. Deși a fost internată cu fetița bolnavă, mama de numai 15 ani a plecat în pijamale din spital, fără să anunțe cadrele medicale, cu copilul bolnav cu tot! Autoritățile au fost alertate, inclusiv Protecția Copilului, tânăra mamă fiind găsită după câteva ore de la alertă, acasă în comuna Tudorești.

Ciudat este faptul că ca Protectia Copilului, care a adus-o într-un centrul maternal, nu pare sa ia o decizie fermă în privința minorei de 15 ani, care dovedește că nu poate fi capabilă să aibă grijă de un copilaș de numai 3 luni. Oricât am încercat să luăm legătura cu reprezentanții DGASPC Vaslui, fiind zi de weekend nu ne-a răspus nimeni la telefon, pentru a ne precizat totuși care este starea copilului, care la trei luni este bolnav și nu se știe dacă primește îngrijiri medicale. Vă reamintim că fata de 15 ani a plecat de acasă pe 21 mai, zile împreună cu fetița ei de trei luni, iar de atunci nimeni nu mai știa nimic de ele. Polițiștii au făcut apel la populație să sune imediat la 112 dacă au informații despre acest caz sau o văd pe adolescentă.

“Pe 21 mai, polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 20 spre 21 mai a.c., Gabriela Pișcă, în vârstă de 15 ani, din localitatea Drăgești,comuna Todirești, județul Vaslui, a plecat în mod voluntar de la domiciliu împreună cu fiica sa, în vârstă de 3 luni. Până la această dată, adolescenta nu a revenit la adresa de domiciliu și nu a putut fi contactată”, a preciza IPJ Vaslui într-un comunicatt de presă, trimis mass mediei locale. Au fost găsite minora și fetița ei de 3 luni, la un bărbat din comuna Bogdănița, care se presupune că ar fi tatăl copilei. Protecția Copilului a instituționalizat-o pe Gabriela Pișcă, din ziua când a fost găsită (23 Mai), la un Centru Maternal pentru protecția mamei și copilului, din cadrul DGASPC Vaslui, cu tot cu bebeluș.

Minora, cu copilul bolnav a fugit din spital!

Pe data de 3 iunie, la spitalul bârlădean a fost adusă Gabriela Pișcă, cu fetița bolnavă, care prezenta o boală dermatologică. A fost adusă de asistentul din cadrul Centrului Maternal, iar medicii au decis internarea mami și copilului, deoarece micuța prezenta eritem toxic generalizat. Dar, după ce a fost internată, iar asistentul protecției a plecat, minora a dispărut cu copil cu tot, doar îmbrăcată cu pijamalele spitalului.

“Pacienta minora și copilul de 3 luni, aflată de 2 săptămâni în Centrul maternal, s-au prezentat în CPU Pediatrie, în data de 03.06.2022, ora 12:28 cu greață, cefalee și o erupție pe tegumente. După anamneză și recoltarea probelor de sânge la ambii pacienți se decide internarea acestora în Compartimentul de Dermatologie cu diagnosticul «Eritem toxic generalizat», în observație «Dermatită alergică». Fără să anunțe personalul și fără să își arate intenția, părăsește spitalul la ora 15.30. S-au respectat toate procedurile de lucru în astfel de cazuri, asistentul de serviciu a anunțat Paza, a sunat la Poliția Locală din Bârlad și la serviciul 112 pentru a anunța evenimentul”, a menționat Ciprian Cosmn Feraru, managerul spitalului bârlădean.

Poliția Bârlad a început imediat cercetările și au găsit repede pe mama iresponsabilă, care se află la părinți acasă, în comuna Todirești. Nu se știe dacă fetița de doar trei luni, cu diagnostic destul de sever (Eritem toxic generalizat, în observație cu Dermatită alergică), primește sau nu tratamentul necesar, deoarece de la DGASPC Vaslui, unde se dă “ora exactă” în privința Protecției Copilului, nu a răspuns nimeni la telefon pentru a afla starea micuței bolnave!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here