17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

O masã caldã pentru elevii din învãtãmântul profesional, tehnic si dual

BENEFICII…Elevii înscrisi în învãtãmântul profesional si tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum si elevii din învãtãmântul dual, pot beneficia de masã gratuitã în cantinele scolare sau prin servicii de catering si cazare gratuitã în internatele scolare.

MÂNCARE… Vesti bune pentru elevii din învãtãmântul profesional, tehnic si dual. Acestia vor beneficia de masã caldã si prin servicii de catering, nu doar în cantine scolare, potrivit legii promulgate de seful statului. Legea care prevede acest lucru a fost promulgatã de presedintele Klaus Iohannis si are drept scop reducerea abandonului scolar. Cheltuielile vor fi suportate de autoritãtile locale, adicã de primãrii. „Elevii înscrisi în învãtãmântul profesional si tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum si elevii din învãtãmântul dual, pot beneficia de masã gratuitã în cantinele scolare sau prin servicii de catering si cazare gratuitã în internatele scolare. Cheltuielile pentru cazarea si masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevãzute distinct cu aceastã destinatie si din bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor sau ale judetelor, dupã caz, prin hotãrâri ale autoritãtilor deliberative ale acestora”, se aratã în legea promulgatã de seful statului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. ura ,,,, masa siii educatie sexuala .. pentru elevi ……. Dar de crearea unor locuri de munca si /sau acordarea de salarii apropiate macar de celalate state … pe cind.
    faceti salariile mai mari in Romania .. si nu o sa mai fie ABANDON SCOLAR – nici la invatamantul profesional , nici la licee si nici la facultati .
    Termini o facultate si primesti pe luna cit un ajutor social … vai unde sa ajuns .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here