31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

O nouă bancnotă pusă în circulație începând cu 1 decembrie

BANI…Bancnota de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, va avea chipul Ecaterinei Teodoroiu și va fi pusă în circulație, pe 1 Decembrie!

NOUTATE… Ecaterina Teodoroiu, prima femeie care va apărea pe o bancnotă românească. Este vorba despre bancnota de 20 de lei, pe care Banca Națională a României o va pune în circulație chiar de 1 decembrie.

Bancnota de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv. “Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, precizează BNR. Pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii între care a trăit (1894-1917), un element floral reprezentând un buchet de brândușe (Crocus flavus). În plan secund, în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociației Cercetașii României. Bancnota include și mai multe elemente de siguranță, pentru a se evita falsificarea acesteia – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Are pe naiba scopul declarat. Este primul pas spre bancnotă de 1000 dar, cu grija făcut sa nu creeze panica. INFLAȚIA bate la ușă?????? Nu mai poți crede nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here