20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

O nouă fabrică de tractoare va fi construită în România. Austriecii angajează 600 de oameni

Compania austriacă Syn Trac începe construirea unei fabrici de asamblare tractoare la Ghioroc, o investiţie de peste 400 de milioane de euro, care va crea aproximativ 600 de locuri de muncă, urmând ca primul tractor să iasă de pe linia de producţie în octombrie 2023.

Compania şi-a anunţat, vineri, investiţia cu ocazia lansării proiectului parcului industrial al comunei Ghioroc, în care vor activa mai multe firme internaţionale.

Managerul consorţiului de firme care vor activa la Ghioroc, Patrick Monac, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică locală se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor merge în special în Europa de Est.

„În acest an vom deschide fabrica de tractoare Syn Trac, iar în octombrie anul viitor vrem să iasă primul tractor de pe linie. Producţia din România va fi focusată pe toate ţările de est ale Europei şi pe Orientul Mijlociu. În acest an vom dezvolta şi proiectul pentru fabrica de remorci şi mecanisme hidraulice şi cutii de viteză. Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafaţă de zece hectare. Avem deja o comandă de 1500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, a spus Patrick Monac.

Citeste mai mult: adev.ro/ra0q00

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here