spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

O nouã ipotezã socantã: mama si fiica, gãsite moarte în casa groazei, s-ar fi sinucis!

- Advertisement -

VARIANTE…Au trecut cinci zile de când Tita Cozma (82 ani) si fiica acesteia, Elena Cozma (55 de ani), au fost gãsite decedate în propria locuintã de postasul care venise sã le aducã pensiile. La început s-a crezut cã cele douã femei au murit din cauza unei gripe puternice, apoi cã s-au intoxicat cu fumul din sobã, însã vecinii lor sunt de altã pãrere acum, mai ales dupã ce politistii care au fost la caz au mai gãsit un cadavru în acea locuintã, al lui Radu, fiul în vârstã de 28 de ani al Elenei Cozma. Acestia cred cu tãrie cã cele douã femei s-au sinucis, speriate de un eventual control pe care angajatii primãriei Stefan cel Mare urmau sã îl facã la locuinta celor douã. „De patru ani, Radu a dispãrut complet din peisaj si tot de aproape patru ani, nimeni nu a mai intrat în casa aia, nici preotul, nici primarul, nici asistentul social, nici vecinii, nici nimeni. Doar ele stiau ce se întâmplã înãuntru. Când am aflat cã l-au gãsit pe bãiat mort în casã, noi am zis cã sigur e vorba despre sinucidere. De gripã sigur nu au murit, de intoxicatie de fum nici atât, pentru cã în casa aia mai locuia si Loredana, fiica Elenei, iar ea nu a pãtit nimic. Bãtrâna locuia singurã într-o camerã, iar fata dormea cu mama ei. Dacã era vorba de intoxicatie, mureau toate trei. Tita si Lenuta s-au speriat când au aflat cã cei de la primãrie vor sã vinã în control si si-au pus capãt zilelor, de fricã sã nu se afle cã l-au omorât pe Radu”, sustin vecinii celor douã femei.

Casa familiei Cozma nu a fost tot timpul una a groazei. În tineretea ei, Elena a lucrat ca telefonistã la centrala din comunã, apoi s-a cãsãtorit cu un medic, însã mariajul nu a fost de lungã duratã. „El era specializat pe probleme psihiatrice si tin minte cã atunci când Loredana si Radu erau mici, le-a dat un tratament care i-a schimbat de tot în rãu. Prin sat se auzea cã doctorul le prãjise creierele copiilor cu medicamente, cert este cã la scurt timp dupã acel tratament, el s-a despãrtit de Elena. A abandonat-o cu cei doi copii, care si ei au rãmas cu probleme psihice”, spun cunoscutii femeii. În ciuda greutãtilor pe care le-a întâmpinat dupã despãrtirea de sotul ei, Elena s-a mutat la mama ei si împreunã cu aceasta a avut grijã de cei doi copii, pânã când acestia au devenit adolescenti. „A fost o mamã foarte atentã cu copiii, chiar dacã ei au avut problemele pe care le-au avut. Niciodatã nu s-a pus problema sã îi abandoneze, sã-i dea statului. Lãsa de la ea atunci când trebuia sã-si ajute copiii, numai sã le fie lor bine. La fel fãcea si tanti Tita, bunica lui Radu si a Loredanei”, mai afirmã vecinii familiei Cozma. Primele probleme în locuinta celor patru au apãrut când bãiatul a devenit adolescent si a început sã dea de gustul alcoolului. Aceastã patimã împreunã cu problemele lui de sãnãtate mintalã l-au transformat pe Radu într-o brutã, care îsi snopea în bãtaie mama, sora si bunica. Bãtãile aproape zilnice la care erau supuse le-au fãcut pe cele trei sã caute solutii sã scape de Radu, asa cã în primã fazã i-ar fi gãsit un loc la o mãnãstire. Era în 2016, când bãiatul era trimis pentru datã departe de casã. Dupã patru ani, în 2020, vecinii l-au vãzut pe bãiat întors în comuna Stefan cel Mare, supunându-le pe cele trei femei la acelasi tratament inuman. La mijlocul lui 2020, Radu a dispãrut din nou, de data asta bunica lui anuntând cã s-a internat într-un ospiciu din localitatea Bârnova, judetul Iasi. De atunci, nimeni nu a mai stiut nimic de acest bãiat, nici vecinii, nici angajatii Serviciului de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Stefan cel Mare, absolut nimeni. Tot din 2020, casa în care locuiau cele trei femei a devenit de nepãtruns pentru orice strãin si tot de atunci, vecinii spun cã cele douã femei, Tita si Elena, au luat-o puternic pe calea bãuturii. Începeau sã creadã în tot felul de vrãji si sã le spunã vecinilor cã ele trãiesc cu diavolul în casã. Oamenii au pus aceste afirmatii pe seama consumului de alcool si niciodatã nu si-au bãtut capul sã afle la ce anume se referã cele douã.

Descoperirea macabrã a postasului

Vinerea trecutã, în jurul orei 12, postasul care duce pensiile seniorilor din comuna Stefan cel Mare s-a oprit la poarta Titei Cozma pentru a-i da banii. A strigat-o, însã din casã nu a mai iesit bãtrâna, ci nepoata acesteia, Loredana. Fata i-a dat bãrbatului buletinul bunicii, în speranta cã va încasa ea pensia, însã postasul a cerut sã o vadã pe bunica ei, asa cã a intrat în casã. Într-una dintre camere, Tita Cozma era întinsã pe pat, însã nepoata i-a spus bãrbatului cã bunica ei doarme. La iesirea din casã, postasul a vãzut-o si pe Elena Cozma cãzutã la pãmânt, asa cã s-a alarmat. A început sã tragã de cele douã, însã imediat a realizat cã femeile sunt moarte, prin urmare a sunat la 112. La scurt timp, la fata locului au ajuns mai multe echipaje ale Politiei, inclusiv cei de la Criminalisticã. În timp ce fãceau cercetãri, oamenii legii au dat peste un al treilea cadavru, al unui tânãr în vârstã de 28 de ani, despre care se crede cã ar fi nepotul bãtrânei si fiul femeii de 55 de ani. Loredana, singura persoanã din acea casã care putea sã le spunã politistilor ce s-a întâmplat, a crezut cã bunica si mama ei dorm, nicidecum cã sunt moarte.

Vecinii sustin tot mai mult varianta sinuciderii

Vestea cã Tita Cozma si fiica ei, Elena Cozma, au fost gãsite moarte în casã nu a surprins pe foarte multã lume, mai ales cã cele douã deveniserã împãtimite ale alcoolului. Oamenii din comunã nu cred însã cã femeile au murit din cauza vreunei boli sau a intoxicatiei cu fumul din sobã. „Acum mai bine de o sãptãmânã, s-a dat zvonul cã sunt moarte în casã, asa cã primarul a pus o vecinã de-a lor, pe tanti Eleonora, sã meargã la ele sã vadã ce se întâmplã. Am înteles cã a iesit bãtrâna în usã si i-ar fi zis cã totul e bine. Când am aflat cã politistii l-au gãsit pe bãiat mort în casã, noi am zis cã sigur e vorba despre sinucidere. De gripã sigur nu au murit, de intoxicatie de fum nici atât, pentru cã în casa aia mai locuia si Loredana, fiica Elenei, iar ea nu a pãtit nimic. Bãtrâna locuia singurã într-o camerã, iar fata dormea cu mama ei. Dacã era vorba de intoxicatie, mureau toate trei. Cel mai probabil, Tita si Lenuta s-au speriat când au aflat cã cei de la primãrie vor sã vinã în control si si-au pus capãt zilelor, de fricã sã nu se afle cã l-au omorât pe Radu. Noi asta credem cã s-a întâmplat în casa aia, altã variantã e putin probabilã”, mai sustin vecinii celor trei femei. Oamenii din sat lasã de înteles cã principalii vinovati pentru aceastã tragedie ar fi angajatii din primãrie, care nu s-au interesat nicio clipã de soarta celor trei. „Stii cã într-o casã sunt trei persoane cu probleme si nu te interesezi deloc de viata lor? Sã stai cu mortul în casã trei ani si jumãtate, fãrã ca nimeni sã stie nimic, unde s-a mai vãzut asa ceva? E clar cã asistenta socialã nu si-a fãcut treaba, altfel nu se ajungea în situatia asta”, mai afirmã sãtenii din comuna Stefan cel Mare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.