spot_img
18.7 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

O nouă lovitură pentru fostul episcop al Hușilor și păcatele filmate! Imaginile desfrâului nu pot fi șterse!

- Advertisement -

EȘEC… Lovitură grea pentru fostul episcop al Hușilor, Cornel Onilă, în lupta sa îndârjită pentru eliminarea din spațiul public a fotografiilor și videoclipurilor compromițătoare, care, la un moment dat, au făcut obiectul șantajării sale. Curtea de Apel București i-a respins acestuia demersul care, de altfel, fusese respins și de prima instanță de judecată, ambele considerând solicitarea fostului ierarh drept “nefondată”. Așadar, Instanța Curții de Apel București i-a respins fostului ierarh cererea de a fi sterse de pe internet filmuletele xxx care îl vizează. Și pentru ca eșecul să fie cu atât mai pronunțat, judecătorii au decis ca fostul episcop să achite Centrului de Investigații Media, cel care menține pe site, pentru public, imaginile în cauză, și cheltuieli de judecată, în sumă de 7.390 lei. Între timp, se fac 6 ani de la momentul care a zdruncinat Episcopia Hușilor. Deși nici atunci, și nici ulterior, fostul ierarh nu și-a cerut iertare de la vasluienii care, mulți dintre ei, au crezut sincer în buna sa cuviință și în deșteptăciunea sa afișată, oamenii locului pare că l-au iertat. “Fiecare cu păcatele lui. Nimeni să nu fie în situația sa”, se aud spunând tot mai des localnicii, în ceea ce îl privește pe fostul ierarh.

Instanța de judecată rămâne fermă în ceea ce privește utilitatea pentru informarea publică a imaginilor compromițătoare, care au dus la ruinarea unei cariere ce părea fulminantă. Cornel Onilă, episcopal Hușilor, reușise să convingă mulți enoriași din zonă că este un tânăr ierarh ambițios, cu perspectivă, cu susținere în BOR, astfel că unii îI vedeau deja un viitor mitropolit. Cel puțin, așa îi scuzau unii acele… pedanterii de care făcea uz pe la diversele evenimente (covor roșu, mâncăruri sofisticate etc), susținând că, de la un anumit nivel, pretențiile se pot înmulți și ele. Numai că în timp ce unii îl așteptau să ajungă cel puțin mitropolit, pe 12 iulie 2017, Cornel Onilă s-a dus la DNA Iași, unde a făcut mărturisiri care i-au lăsat și pe procurori cu gura căscată.

Hușenii nu poartă pică: “Păcat, și-a distrus viața, pentru ce? Eu cred că mai mult ca el nu regretă nimeni faptele sale”

Fostul ierarh al Hușilor s-a plâns că trei preoți, doi mireni, dar și un călugăr din curtea Catedralei Episcopale, arhimandritul Sebastian Jitaru, îl șantajează cu imagini grotești și de neprivit de niciun om cu mintea normală. Procurorii i-au promis că îl vor salva de acuzele de abuz asupra elevilor seminariști, dacă va face cum îi vor spune ei, va fi echipat cu tehnică de înregistrare, ca să prindă preoții în flagrantul… șantajului. Lucrurile s-au întâmplat cum au spus procurorii, care, între timp, au scotocit toate chiliile și au găsit imaginile compromițătoare, numai că nu până la capăt. Într-o zi, videoclipurile cu fostul episcop și câte un elev seminarist, în niște ipostaze abominabile, au “scăpat” din dosar în presă. Din acest moment, lucrurile nu au mai putut fi negate cu aceeași vehemență, iar Cornel Onilă a fost nevoit să se retragă. A negat însă în permanență că imaginile ar fi reale, chiar și în ciuda expertizelor legale. A spus că sunt trucaje, menite să îl compromită. De aceea, de pe poziția de “episcop retras”, Cornel Onilă își continuă lupta în instanță cu jurnaliștii, considerând că acele imagini care i-au ruinat cariera nu au ce căuta în spațiul public. Iată însă că și instanța de fond, dar și cea de la Curtea de Apel București i-au respins ca “nefondat” demersul. Mai are posibilitatea ca în 30 de zile să declare “recurs” și, probabil, să răstoarne hotărârile de până acum. Între timp, se împlinesc peste numai o lună, 6 ani de la momentul dramatic prin care a trecut Episcopia Hușilor. Oamenii locului pare că l-au iertat pe fostul ierarh, căzut în păcat. “Eu am fost apropiat de episcopal Onilă. Am muncit la o lucrare de specialitate și am avut nevoie de niște aprobări de la dânsul. Mulți mi-au spus că e un tip răutăcios, arogant și absurd, așa că m-am dus cu ezitare. L-am găsit în toane bune și, deși m-am dus reticent, o oră și jumătate am stat de vorbă. Era un băiat deștept, avea cunoștințe din mai multe domenii, era un orator bun. Am rămas șocat când am auzit ce se petrece. Păcat, și-a distrus viața, pentru ce? Eu cred că mai mult ca el nu regretă nimeni faptele sale. Era bun dacă recunoștea asta. Creștinii iartă multe, l-ar fi iertat de atunci și pe el. Până la urmă, nu dai cu piatra într-un om căzut”, este convins unul dintre profesorii din Huși, care l-au cunoscut pe fostul ierarh.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. PREASFINTITUL CORNELIU , ESTE EPISCOPUL NOSTRU DRAG, PE CARE IL RESPECTAM SI IL ASTEPTAM CAT MAI GRABNIC LA CARMA EPISCOPIEI DE LA HUSI, UNDE II ESTE LOCUL!

 2. PREASFINTITUL CORNELIU , ESTE EPISCOPUL NOSTRU DRAG, PE CARE IL RESPECTAM SI IL ASTEPTAM CAT MAI GRABNIC LA CARMA EPISCOPIEI DE LA HUSI, UNDE II ESTE LOCUL!

 3. Alina Darie cu cât te-a plătit cap de broasca, zis ilie trif ignatie, sa scrii articol de Episcopul Corneliu?
  Tu esti o analfabetă care umbla dupa bani cu gura căscată, si esti in stare de orice…blestemata sa fii si tu si broscoiul care te plătește!
  Gunoaielor ce sunteti!sictir!

 4. Fa….tu care scrii de covor rosu ?
  Lu barbila de ignatie nu întind babele si popii covoare rosii? Nu mai scrie aberatii fa proasto

 5. Alina Darie esti un nimic.Sa te bate Dumnezeu – pe tine si familia ta – pentru vorbele spuse la adresa PS Corneliu, la care tu nu ai sa ajungi nici in 70 de vieți; vezi-ti te păcatele tale- stiu că-ți plac banii…maxim…
  Deci, cu cât te-a plătit jegurile sa scrii împotriva Episcopului Corneliu? Ti-a dat de te-a mulțumit, da?
  Sictir proasto si tie si jegurilor care îl pupa in fund pe EPISCOPUL Corneliu! Le este frica că-si pierd posturile calde pe care s-au urcat pe nemeritate analfabetii imputiti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.