spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

O nouă măsură pentru stoparea accidentelor în zona Dedeman

- Advertisement -
MĂSURĂ… Scade limita maximă de viteză la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Muntenii de Jos: 50 km/h

PROIECT HOTĂRÂRE… Autoritățile locale vor adopta o nouă măsură pentru siguranța traficului rutier la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Muntenii Jos. Astfel, după ce săptămâna trecută au fost montate limitatoare de viteză și separatoare de sens reflectorizante, în această săptămână consilierii locali vor decide dacă limita de viteză în zona respectivă va scădea de la 70 km/h la 50 km/h. Cel mai probabil, proiectul de hotărâre va fi adoptat având în vedere că toate formațiunile politice au declarat că se impun măsuri pentru reducerea accidentelor în zona Dedeman.

Potrivit proiectului de hotârâre ce va fi dezbătut și votat de consilierii locali în ședința de joi, 25 martie, scăderea limitei maxime de viteză de la 70 km/h la 50 km/h va viza sectorul cuprins între Vama Vaslui și podul de traversare a râului Vasluieț. „Prin adresa Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui – Biroul Rutier, înregistrată la Primăria Municipiului Vaslui, se solicită reducerea limitei maxime de viteză la 50 km/h, pentru reducerea riscului producerii unor accidente rutiere și asigurarea unei fluențe mai bune a traficului. Din evidențele Biroului Rutier IPJ Vaslui s-a constatat că accidentele de circulație au avut loc pe fondul unei viteze excesive sau neadaptate la condițiile de drum, cauzate de neacordarea priorității de trecere, nerespectarea regulilor privind manevra de schimbare bandă și nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față”, se arată în Raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Primarul Vasluiului: „nu se poate construi sens giratoriu în zona Dedeman”

Primarul Vasile Pavăl a anunțat luna trecută, într-o conferință de presă, că va purta discuții cu reprezentanții Dedeman și Lidl pentru a face o singură ieșire din hipermarketurile în cauză. „În perioada următoare, voi purta discuții cu reprezentanții Dedeman și Lidl, pentru a face o singură ieșire, pentru că acum sunt două la distanța de 20 m una de cealaltă și încurcă circulația. Sunt convins că vom găsi înțelegere. Sigur, nu în ultimul rând, vom solicita și avizul Poliției Rutiere, eu sper să-l dea, pentru că acea zonă este într-adevăr foarte dificilă”, a explicat primarul Pavăl. De asemenea, acesta a declarat că intersecția în speță nu e singura care creează probleme. „Mai avem un punct care se conturează destul de dificil, cel de la Kaufland. Acolo a venit un agent care dorește să-și construiască un obiectiv și trebuie să aibă intrare din strada Decebal, trebuie să găsim soluții, ca să nu pățim ca la Dedeman. Vom discuta cu Comisia privind circulația pe drumurile publice din cadrul Primăriei și sper să găsim soluții. S-a pus în discuție, la un moment dat, construirea unui sens giratoriu în intersecția dintre str. Hușului cu str. Decebal. Este greu de intrat în intersecție, dacă vii din zona Viișoara, pentru că trebuie să dai prioritate din toate direcțiile. Proiectantul, pe baza normativelor, ne-a explicat că nu se încadrează, nu are suprafața necesară pentru un sens giratoriu, pentru că acolo trebuie să se asigure și circulația traficului greu. Au fost exemple din alte orașe, care au pus patru bidoane de plastic și gata, au făcut un sens giratoriu foarte mic. Nici la Dedeman nu se poate construi un sens giratoriu, din aceleași considerente”, a mai explicat primarul Vasile Pavăl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Pentru orice om care are capul pentru a gandi si gasi solutii in rezolvarea problemelor este foarte simplu sa faci un sens giratoriu sau sa pui semafoare, dar eu vad ca primarul are capul ca sa nu i ploaie in gat sau in bardan.

 2. Daca vii de la Viisoara poți sa intri în sensul girator de la ICIL. Nu te obliga nimeni sa te duci spre Omv și sa stai în intersecție 10 minute pana treci

 3. Semafor!
  Exact aceeași situație se regăsește la Carrefour Felicia din Iași.
  Trimiteți un angajat pe banii statului sau mai bine zis, o întreagă comisie, timp de o săptămână, la Iași, cu diurne babane, ca sa studieze „aprofundat” acea intersectie.
  Ce e așa de complicat?
  Dar, în stilul administratiei vasluiene, stăm și ne lamentam.

 4. Semafoare …sau o a doua soluție : pune-ți gardienii publici(polițiștii )să dirijeze traficul !
  Deja că sunt plătiți din banii noștri …măcar sa exercite activități pentru a ne proteja!

  • Când va aud pe ăștia, ca politia, doctori, pompieri, primări. Și ce dracu va mai trece vouă prin cap sunt plătiți din bani voștri îmi vine sa urlu,,, câți bani cotizezi tu la impozit mai tarane….. Tu îți plătești la primărie impozit pe casa și teren / partament și ce alte îndatoriri mai ai pe la stat, terminați odată cu câcatu asta, ca la cati bani cotizezi tu la stat nu asiguri ni hrana unui pisici pe o luna

   • Nu e chiar așa! Păi statul de unde are parale? Nu din taxe și impozite???? Aici nu e vorba numai de impozitele pe casa și mașină! Daca ai o afacere nu plătești impozite? Și ce jecmăneală e acolo că ai diferite ” teste” prin care trebuie sa treci.Cind statul nu are bani ce mai face el,oare? Iaca mărește acciza la carburanți, iaca își trimite organele în control sau în intersecții și aplica amenzi! Pai și ? Ai cui Sint banii aceia! Oare nu-s de la contribuabili??????!

   • Cretinel, bugetul Primariei (din care sunt platiti si idiotii ca tine) este reprezentat de totalitatea taxelor si impozitelor platite de cetateni catre UAT! In concluzie, din banii platiti de locuitorii din Vaslui sunt platiti si trantorii ca tine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.