0.5 C
Vaslui
04-feb.-2023

O nouã minivacantã pentru bugetari. Trei noi zile libere în 2023

- Advertisement -

LIBERI… Bugetarii din judetul Vaslui vor avea, în perioada urmãtoare, încã o minivacantã. Asta pentru cã, la finalul anului 2022, guvernantii au decis sã creeze o nouã „punte” si sã lege ziua de 24 ianuarie, în care se sãrbãtoreste Unirea Principatelor Române, de weekend. Astfel, 23 ianuarie va fi zi liberã pentru bugetari. De asemenea, acestia vor mai avea încã douã minivacante anul acesta. Este vorba despre perioada 1-4 iunie si 12-15 august. „Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luatã potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii si angajatii sã îsi poatã stabili si previziona zilele libere pentru întregul an”, se aratã într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Prevederile actului normativ nu se aplicã în locurile de muncã în care activitatea nu poate fi întreruptã din cauza procesului de productie sau specificului activitãtii si nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecãtoresti implicate în solutionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sau participantilor în aceste procese. „Pentru recuperarea zilelor libere, institutiile si autoritãtile publice îsi vor prelungi corespunzãtor timpul de lucru pânã la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, potrivit planificãrilor stabilite”, se mai aratã într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Elevii vor recupera zilele pierdute în cele douã punti: 23 ianuarie si 2 iunie

Orele pierdute în zilele de 23 ianuarie si 2 iunie vor fi recuperate de cãtre elevi. Ministerul Educatiei a trimis la început de an o informare cãtre toate unitãtile de învãtãmânt si inspectoratele scolare din tarã în care se precizeazã cã noile zile libere vor trebui recuperate dupã un program pe care va trebui sã si-l realizeze fiecare scoalã: „vã comunicãm cã aveti obligatia sã actualizati programul de functionare/orarul unitãtii, în vederea recuperãrii acestora. Mentionam cã activitãtile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie si 2 iunie se pot programa si anterior acestor date. Modificãrile de program vor fi comunicate personalului, elevilor si pãrintilor, respectiv reprezentantilor legali ai acestora. Inspectoratele scolare judetene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare si respectarea acestuia”, se explicã în informarea Ministerului Educatiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.