O nouã serie de investitii la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui

DOTÃRI… Investitiile cu fonduri europene continuã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. În ciuda perioadei dificile pe care o traversãm din punct de vedere medical, cea mai mare unitate sanitarã din judetul Vaslui îsi doteazã cele 23 de cabinete ale Ambulatoriului cu echipamente de ultimã generatie. Deocamdatã doar Oftalmologia, Obstetrica-Ginecologia, Medicina Internã, Cardiologia si Pneumologia au fost mai norocoase, însã la finalul proiectului, noua policlinicã va avea nu mai putin de 197 de echipamente ultra-performante, care vor îmbunãtãti foarte mult calitatea actului medical.

Domeniul sãnãtãtii si al serviciilor medicale rãmâne o prioritate pentru autoritãtile judetene vasluiene. În ultimii ani, constant s-au alocat sume importante de bani pentru ca spitalele din judet sã le poatã oferi oamenilor conditii medicale de calitate. Cele mai multe investitii au fost îndreptate, asa cum era si firesc, cãtre Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, unitate care deserveste o populatie de peste 70.000 de persoane. Cele mai recente achizitii au fost fãcute pentru dotarea cabinetelor noii policlinici, care se construieste în curtea spitalului. Prin intermediul proiectului “Dotarea Ambulatoriului Integrat la SJU Vaslui”, 23 de cabinete medicale de specialitate vor fi dotate cu 197 de echipamente de ultimã generatie. Acestea au început sã fie livrate si puse în functiune, dupã cum urmeazã: la cabinetul Oftalmologie au ajuns douã biomicroscoape oftalmologice, un autorefraktometru, un sinoptofor, un lensmetru, un perimetru computerizat si un tonometru noncontact. La cabinetul Obstetricã Ginecologie s-a achizitionat si s-a pus în functiune un ecograf morfologie fetalã, la Medicinã Internã si Pneumologie câte un ecograf, iar la Cardiologie un ecocardiograf. Conducerea SJU Vaslui dã asigurãri cã livrãrile vor continua si în perioada urmãtoare, în asa fel încât atunci când Ambulatoriul va fi gata, acesta sã fie dotat cu tot ce este nevoie pentru asigurarea unui serviciu medical de calitate.

Dezvoltare cu fonduri europene

Contractul de finantare a proiectului mai sus mentionat a fost semnat în luna iulie a anului trecut între Consiliul Judetean Vaslui, în calitate de beneficiar, si Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est, în calitate de finantator, valoarea totalã a contracului fiind de 10,87 milioane de lei, din care suma de 9,988 milioane de lei este finantare europeanã nerambursabilã iar 204.420 lei, contributia proprie a Consiliului Judetean Vaslui. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi cei peste 70.000 pacienti care sunt consultati anual în Ambulatoriu. Dupã constructia noii clãdiri, acestia vor fi scutiti sã mai batã drumul pânã la actuala policlinicã, situatã în apropierea Parcului Copou, la aproape 3 kilometri de spital.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ