spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

O nuntă țigănească a disperat un întreg cartier din Bârlad! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
NUNTĂ ÎNTRE BLOCURI!… La Bârlad, etnicii veniți din afara, fac nunți „rapide” în plină stradă și între blocuri, în plină zi de luni, înnebunind sute de vecini cu manele!

NUNTĂ DE LUNEA!… Paranghelie la începutul săptămânii pe strada Vărăriei din municipiul Bârlad! Luni de dimineață, zona Gării era plină de mașini luxoase, iar în fața unui bloc, ornat dichisit, se aflau mai mulți romi îmbrăcați în haine strălucitoare, de la rochii pline cu paiete, până la costume elegante cu brandul la vedere. Peste drum, lângă blocurile de pe Vărăriei, cîțiva muncitori priveau ca la spectacol, ce se întâmplă. Pe fundal răsunau manelele, iar printre versuri, muzicanții le faceau dedicații celor doi tineri care-și uniseră destinele. Vecinii din zonă au fost deranjați de gălăgia produsă în mijlocul zilei, însă nimeni nu a îndrăznit să facă plângere la poliție. Mai mulți locatari din zonă s-au plâns că oamenii legii nu i-au somat pe petrecăreți să dea volumul muzicii mai ușor și că acordurile de manele răsunau în tot cartierul. Dar într-un final, nunta s-a mutat într-un local…

„A venit Guță, Copilul Minune. Eu așa știu. Toți muzicanții buni”, a spus unul dintre vecinii de pe la blocurile din împrejur, care a stat în fața scării cu mirii, de când au început pregătirile. Din când în când mai ieșeau doamne și domnișoare care împodobeau cu flori mașinile de lux parcate în fața vilei. Cu toții așteptau momentul culminant – să iasă mireasa și să pornească spre biserică. „Mireasa pleacă ultima spre biserică. La sală pleacă prima!”, i-a explicat la un moment dat o femeie de etnie romă unui șofer care a intrat într-un Audi Q5. După aproximativ o oră, agitația a devenit și mai mare pentru că și-a făcut apariția mireasa, ambalată din cap până în picioare. Cu grijă să nu își murdărească rochia elegantă, aceasta a intrat în respectiva limuzină și au pornit spre biserică. Vecinii din zonă au fost deranjați de gălăgia produsă în mijlocul zilei, însă nimeni nu a îndrăznit să facă plângere la poliție. Mai mulți locatari din zonă s-au plâns jurnaliștilor că oamenii legii nu i-au somat pe petrecăreți să dea volumul muzicii mai ușor și că acordurile de manele răsunau în tot cartierul. Nu toți însă au avut o problemă cu manelele. Au fost și oameni care au ieșit din case să vadă spectacolul. „Nu îi cunosc, dar nu mă deranjează. E un lucru firesc. E chiar frumos și îmi place. Se distrează pe timpul zilei și nu cred că cineva doarme acum”, a spusun bârlădean. Un alt bătrân a explicat: „nu are de ce să mă deranjeze. Cât timp eu îmi fac de lucru prin grădină ascult muzica lor”. O sursă ne-a explicat că etnicii romi au solicitat la Primăria Bârlad să li se aprobe adunarea din fața blocului, timp de câteva ore, însă nu au primit aprobarea, fiind refuzați de edilii bârlădeni.

Poliția a intervenit, totuși! Cam târziu, dar mai bine decât niciodată!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați de presă și de unii locatari din jurul blocului cu nuntași, cu privire la faptul că, pe strada Vărăriei, a fost organizat un eveniment privat care prin zgomotele produse perturba liniștea publică. „Mentionăm că, încă din cursul dimineții, organizatorii au fost instruiți de către polițiștii Biroului Ordine Publică cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare. În cursul după-amiezii, polițiștii s-au deplasat la fața locului, au dispus sistarea evenimentului. Totodată, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a organizatorului, bărbat în vârstă de 45 de ani, din Bârlad, cu două sancțiuni contravenționale în cuantum total de 11.000 lei: 10.000 de lei pentru organizarea și desfășurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise (conform Legii nr. 60/1991 R) și 1.000 de lei pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, a precizat inspectorul principal de poliție Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui! Cu alte cuvinte, darul făcut de organizatorul nunții s-a transformat într-o amendă de 11.000 de lei!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Mare pacat ca ANTONESCU nu mai traieste,si nici urmasi nu a lasat.
  Singurul care ne putea scapa de aceste specimente.
  Legea ilicitului nu exista,de unde au bani pentru asa ceva?trebuie confiscat tot.
  Dar cine?

 2. La nunta a fost si Chelaru sau a luat spagă, că asa e învățat, ca nu a trimis prostii să ia masurile legale, de ce nu mai acționeaza la restaurant Lebăda, pentru ca măncă ca porcul zoile lui Lebăda.

 3. Mda..amenzi pe care nu le va plati nimeni.
  Legea este extrem de „proasta”
  Politistii nu au text de lege, care sa le permita sa intervina si altfel, in afara de a da amenzi.
  In Germania daca nu respecti vecinul si dai muzica tare , la prima abatere, dai 500 euro pe loc.
  Daca nu dai drumul la usa, intra in forta si te ia cu catuse.
  Normal ca nu-ti mai vine sa incalci legea a doua oara.
  La noi, ca la nimeni.
  Domnii parlamentari nu vor sa deranjeze votantii ascultatori, care se prezinta la urne..

  • Poliția se cacă pe ea de frică. Niște infractori îmbrăcați în uniformă cu mici excepții, foarte mici excepții. Îi doare la bască pe romi de amenzile primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.