O organizație din România vrea să trimită un satelit în spațiu în luna iunie. Racheta va fi lansată din Marea Neagră

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) va lansa, în iunie 2021, primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România, scrie iQool.ro, care citează pagina de Facebook a proiectului.

Conform paginii Lansăm România, ţara noastră va deveni astfel a 11-a ţară din lume care își lansează propriul satelit şi a doua din Uniunea Europeană, după Franţa. ARCA este o asociație românească, fondată în anul 1999 de inginerul Dumitru Popescu. Aceasta se ocupă de construirea rachetelor, a baloanelor stratosferice și a vehiculelor aeriene fără pilot. Racheta pe care ARCA dorește să o lanseze în iunie se numește EcoRocket și este bazată pe abur.

Potrivit unei postări din data de 18 februarie, treapta a doua a rachetei a fost deja turnată și este realizată din materiale compozite. Aceasta ar urma să atingă o altitudine de 240 de kilometri. Marius Piso, președintele Agenției Spațiale a României (ROSA), a refuzat să vorbească despre lansare, iar Dumitru Popescu nu a putut fi contactat. România a trimis deja în spațiu un minisatelit, numit Goliat, în anul 2012. Acesta a fost realizat de Universitatea Bucureşti, Politehnica din Bucureşti, Agenţia Spaţială Română (ROSA) și Institutul de Ştiinţe Spaţiale (ISS). Numai că acest satelit a fost trimis în spațiu cu o rachetă a Agenției Spațiale Europene (ESA).
Citeşte întreaga ştire: O organizație din România vrea să trimită un satelit în spațiu în luna iunie. Racheta va fi lansată din Marea Neagră

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ