O primărie taie ajutoarele sociale! Cine nu muncește, nu mai încasează niciun ban

O primărie din România a luat decizia drastică de a tăia ajutoarele sociale celor care nu muncesc. Concret, cine nu munceşte în folosul comunității nu încasează niciun ban. Decizia vine şi în contextul în care Primăria Focșani se confruntă cu o scădere a bugetului anual de care beneficează.

Focșănenii care au rămas fără ajutoarele sociale au lipsit de la orele de muncă în folosul comunităţii. Decizia primăriei Focșani pare să îi revolte pe aceștia.

Primăria Focșani a început să taie din ajutoarele sociale

Conform unor proceduri, DDSP Focşani doreşte să vadă cine munceşte şi cine nu. Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani transmite datele înregistrate către Direcţia de Asistentă Socială DAS Focşani. Cei din urmă verifică situaţia muncii în folosul comunităţii efectuate de persoanele apte de muncă şi care beneficează de ajutor social.

Din toate verificările făcute de autorităţile locale a rezultat ca 7 persoane din cele 27 de persoane nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Din aceste considerente, Primăria Focşani le-a tăiat ajutoarele sociale:

„Pentru celelalte 7 persoane, care nu și-au îndeplinit obligațiile lunare, au fost emise, în termenul legal, dispoziții pentru: suspendarea dreptului la ajutor social și încetarea dreptului la ajutor social pentru cei care aveau dreptul suspendat și în termen de 3 luni de la data suspendării nu și-au îndeplinit obligațiile restante”, a anunțat primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă.

Autoritățile vor verifica în continuare modul în care sunt respectate orele de muncă în folosul comunității. …https://www.bzi.ro/o-primarie-taie-ajutoarele-sociale-cine-nu-munceste-nu-mai-incaseaza-niciun-ban-4134875?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ