-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

O profesoarã din mediul rural din Vaslui, printre finalistii de la Ateneul Român pentru titlul „Directorul anului” (FOTO)

- Advertisement -

SUCCES… Surprizã de proportii pentru învãtãmântul vasluian: o tânãrã profesoarã, devenitã director de scoalã de numai un an de zile, a reusit performanta de a fi printre cei 19 directori din mediul preuniversitar românesc, finalisti în competitia pentru titlul de „Directorii anului”, la care s-au înscris 300 de aspiranti. Este vorba despre profesoara Claudia Ghidu, director al Scolii „Prof. Ioan Dãnilã” Ghermãnesti, cea care, iatã, onoareazã întreg judetul, si cu atât mai mult învãtãmântul din mediul rural, cu faptul cã a intrat într-o competitie de anvergurã, iar proiectul implementat în scoala pe care o conduce a impresionat comisia sectiunii pentru „Egalitate de sanse”. Pe 23 noiembrie, la Ateneul Român, vor fi desemnati cei patru directori câstigãtori si Claudia Ghidu, 34 de ani, singura reprezentantã a Vasluiului, are sanse reale sã fie premiatã.

Competitia pentru „Directorii anului” este organizatã de Asociatia pentru Valori în Educatie (AVE) si are patru categorii: „Inovare”, „Antreprenoriat”, „Egalitate de sanse”, dar si marele premiu „Directorul Anului 2022″. În final vor fi premiati patru directrori, lideri din educatie, care demonstreazã initiativã si dorintã de schimbare profundã pentru comunitãtile lor scolare. 19 reprezentanti ai tot atâtor unitãti de învãtãmânt din toatã tara au fost declarati finalisti ai acestei competitii. Vasluienii s-au simtit mândri atunci când au regãsit pe listã si un director din judetul Vaslui, mai exact de la Scoala „Prof. Ioan Dãnilã”. Este vorba despre Claudia Ghidu, cea care si-a încercat sansa intrând în competitie cu un proiect implementat în scoala pe care o conduce, îndeplinând conditiile pentru categoria „Egalitate de sanse”.

„Avem în prezent în proiect 53 de elevi beneficiari. Sãptãmânal, ei fac în plus câte douã ore de Limba Românã si trei ore de Matematicã”

„Am primit vestea cã m-am calificat între cei 19 finalisti cu multã emotie”, spune ditrectorul Claudia Ghidu. Este profesoarã de Limba Românã si în functia de manager a ajuns anul trecut, în luna septembrie. Din semestrul al doilea a implementat un proiect de tip „after school”, initiat de o fundatie, prin care elevii din grupul tintã sunt sustinuti cu ore suplimentare la Limba Românã si Matematicã, pentru ca ei sã poatã sã aibã rezultate bune si foarte bune la Evaluarea Nationalã. „Avem în prezent în proiect 53 de elevi beneficiari. Sãptãmânal, ei fac în plus câte douã ore de Limba Românã si trei ore de Matematicã, cu cadre specializate din scoalã. Ideea proiectului a fost aceea de a asigura egalitate de sanse pentru copiii din scoala noastrã, în vederea participãrii la Evaluarea Nationalã”, spune profesoara Claudia Ghidu. Rezultatele acestui proiect au si început sã se vadã destul de repede, întrucât la Evaluarea Nationalã din varã, Scoala Ghermãnesti a avut promovabilitate 100%. Pe 23 noiembrie, la Ateneul Român, va avea loc Gala Premiilor pentru Directorii Anului, iar cei patru câstigãtori, între care are sanse sã fie si Claudia Ghidu, vor primi câte un premiu de 3500 de euro. În plus, cei patru cîstigãtori vor beneficia si o bursã integralã la Academia de Leadership si Management Scolar, program organizat de AVE pentru dezvoltarea si cresterea abilitãtilor de leadership si management dedicat directorilor de scoli si grãdinite care vor sã îmbunãtãteascã rezultatele educationale din institutiile pe care le conduc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. (Și când vezi ca o fufa din Rasesti pe numele ei Maricela Males o critica pe aceasta doamna directoare ca ce cauta ea în aceasta funcție, pai Maricelo te compari tu cu studiile acestei doamne?
    La fel critici și pe d-l Dogariu care este un excelent cadru didactic. Tu Maricelo cu fostul administrator penal ciocul mic că niciodată nu veți ajunge la capacitatea multora pe care îi bârfiți) .

    Multe felicitări, succes și sănătate din toată inima va transmit d-na directoare. Sunteți persoana care faceti cinste comunei Dranceni ❤️🥰🙏🤗

  2. Felicitări dna profesoară, Vasluiul trebuie să fie mândru de realizările dvs. Și ar putea veni și cu sprijin material pt elevi. Mult succes in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.