24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

O româncă de 20 de ani, condamnată la ani grei de închisoare în Anglia. „A folosit «Respiraţia Diavolului» ca să jefuiască un campion de dans, dar l-a ucis”

Diana Cristea, o tânără româncă de 20 de ani din Marea Britanie, a fost judecată şi condamnată la ani grei de închisoare. Ajutată de iubitul ei, românca, ar fi ucis un mare campion irlandez de dans. Românca Diana Cristea şi partenerul ei, Joel Orsei, au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal britanic de uciderea lui Adrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv. Murphy a fost găsit decedat, în 2019, în urma unei doze fatale de „Respiraţia Diavolului”, strecurată în băutura sa, iar românca nu este străină de acest lucru.    În martie 2021, Diana Cristea a fost condamnată pentru că şi-a ajutat iubitul să-l omoare pe Adrian Murphy. În realitate, cei doi nu intenţionau să-l ucidă pe irlandez, ci doar să-l jefuiască.Pentru asta, ei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanţă folosită adeseori de violatori, numită şi „Respiraţia Diavolului”, pentru a-l lăsa inconştient pe Murphy şi a-l jefui, numai că acesta a murit.   Amândoi au fost găsiţi vinovaţi de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare. Avocaţii româncei au făcut apel, susţinând că sentinţa este „excesivă”.   Însă verdictul instanţei londoneze a fost menţinut. Într-o decizie pronunţată luni, 15 noiembrie, de Curtea de Apel din Anglia şi Ţara Galilor, formată din trei judecători, cererea avocaţilor apărării a fost respinsă. Judecătorii au explicat şi motivul pentru care românca va face „doar” 16 ani de închisoare, în timp ce partenerul ei va sta după gratii de două ori mai mult, notează portalul irlandez Extra.ie.

Explicaţiile judecătorilor

„Cea mai clară distincţie între reclamant şi Osei a fost vârsta lor – la momentul comiterii infracţiunilor, Osei era adult, în timp ce reclamantul avea doar 17 ani. Judecătorul a fost mulţumit că, din cauza circumstanţelor sale personale şi a vârstei ei, era mai susceptibilă la influenţa altora, în special a celor mai în vârstă şi cu mai multă experienţă criminală. Aceşti factori au avut ca efect reducerea vinovăţiei ei.   Judecătorul a considerat că Osei era partenerul dominant în relaţia lor datorită faptului că era mai în vârstă şi mai experimentat.   „Cu toate acestea, nu s-a considerat că ea era dominată de el în aşa măsură încât să nu poată face ceea ce îşi dorea. Ea nu s-a limitat să-şi încurajeze partenerul, ci s-a implicat direct. A fost o operaţie care a fost planificată cu atenţie pe parcursul a câteva săptămâni”, au spus aceştia.

Citeste mai mult: adev.ro/r2nhwq

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here