O româncă internată de urgență în Germania a primit o factură de 13.000 de euro. Greșeala făcută când a semnat contractul de angajare. „Nu mi-a spus nimeni”

O femeie în vârstă de 47 de ani din satul Tulca, județul Bihor, a lucrat 10 ani în Germania. Trei ani la un abator, iar din 2014 până în octombrie 2020 a avut grijă de o bătrână din orașul Homburg. Ultima experiență s-a încheiat cu grave probleme medicale, dar și cu o lovitură financiară.

În dimineața zilei de 26 octombrie 2020, la ora 8.00, românca a suferit un stop pulmonar și a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar din Saarland, unde a fost tratată timp de două săptămâni. „Trei zile am fost în comă”, a menționat femeia, care a dorit să-și protejeze identitatea. Pentru că nu avea asigurare medicală nici în Germania, nici în România, bihoreanca trebuie să plătească acum o factură uriaşă pentru posibilităţile ei, în valoare de 13.618,87 de euro. Contract Mini-job Cum a ajuns în această situație? Încântată de salariul lunar de 1.200 de euro oferit de bătrână, femeia din satul Tulca recunoaşte că a acceptat să semneze un contract Mini-job, un contract special de 450 de euro/lună ce presupune angajarea cu timp de lucru redus. Susține însă că nu a știut că acest tip de angajament nu o obliga pe bătrână să-i plătească asigurările sociale și de sănătate.  „Bătrâna plătea taxele o dată la șase luni pentru contractul meu Mini-job, dar eu de unde să știu ce cote? Nu mi-a spus nimeni. M-am dus de câteva ori la primărie, dar bătrâna făcea contracte pe trei luni, pe șase luni. Își bat joc de noi! Nu mai calc în veci în Germania”, s-a plâns femeia reporterului Libertatea.
Citeşte întreaga ştire: O româncă internată de urgență în Germania a primit o factură de 13.000 de euro. Greșeala făcută când a semnat contractul de angajare. „Nu mi-a spus nimeni”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ