spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

O săptămână până la audierea viitorului șef al Băncii Mondiale

- Advertisement -

Consiliul său de administraţie al Băncii Mondiale intenţionează să-i audieze pe cei trei candidaţi la postul de preşedinte în perioada 9-11 aprilie, a anunţat astăzi instituţia financiară internaţională, transmite AFP.

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale, o instanţă compusă din 25 de reprezentanţi ai unor ţări sau grupuri de ţări, este însărcinat pentru prima dată să departajeze pretendenţii la postul de preşedinte al Băncii Mondiale, un post care a fost ocupat de 11 cetăţeni americani de la înfiinţarea Băncii în 1946.

Nigeriana Ngozi Okonjo-Iweala urmează să fie audiată prima, în data de luni 9 aprilie. În prezent ministru de finanţe, această economistă în vârstă de 57 de ani are în spate o carieră de aproape 25 de ani în interiorul Băncii Mondiale.

Următorul audiat va fi columbianul José Antonio Ocampo. Acest profesor de economie la Universitatea Columbia (New York), în vârstă de 59 de ani, a fost ministru de finanţe şi timp de 10 ani a lucrat la Naţiunile Unite.

Ultimul va fi audiat americanul Jim Yong Kim, considerat a fi favorit. Acest medic în vârstă de 52 de ani are experienţă în domeniul cercetării, umanitar şi a lucrat la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Un nou șef până pe 20 aprilie

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale s-a angajat să desemneze persoana care va fi următorul preşedinte al instituţiei înaintea de reuniunea de primăvară a Băncii, care va fi organizată în data de 20 aprilie.

În virtutea unui acord tacit între Washington şi Europa, preşedinţia Băncii Mondiale a fost deţinută întotdeauna de un american, iar cea a Fondului Monetar Internaţional de un european, de la înfiinţarea celor două instituţii financiare internaţionale.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.