O școală din Bârlad se închide din cauză de Covid 19! Alte 71 de clase din 16 școli trec în scenariul „roșu” (FACSIMIL)

LA ȘCOALĂ… ONLINE Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui s-a întrunit vineri, 23 octombrie, pentru a analiza propunerile înaintate de consiliile de administrație ale mai multor școli care în ultimele zile au înregistrat cazuri COVID-19 în rândul profesorilor și al elevilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a adoptat astăzi o nouă hotărâre: suspendarea cursurilor școlare organizate în scenariul 1 și 2 și trecerea acestora în scenariul al treilea – exclusiv online. Hotărârea adoptată de CJSU vizează suspendarea cursurilor în 72 de clase din 16 unități de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 octombrie.

În cele 16 școlari s-au înregistrat nouă îmbolnăviri în rândul cadrelor didactice și opt în rândul elevilor. Astfel, se suspendă cursurile la toate clasele Școlii „George Tutoveanu” din Bârlad, acolo unde două cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

La Școala „Stroe Belloescu” Bârlad (cinci clase de gimnaziu) – un cadru didactic bolnav,

La Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși (16 clase)- un cadru didactic bolnav, „ N.N. Tonitza” Bârlad (două clase) – un cadru didactic și doi elevi bolnavi,

La Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad (clasa a XII-a F) – un elev bolnav,

La Școala „Episcop Iacov Antonovici” (clasa a III-a Step By step) -un cadru didactic bolnav,

La Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Vaslui (clasa a VIII-a), un elev bolnav,

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (clasa a IV-a A) – un elev bolnav,

La Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești (o clasă) – un cadru didactic bolnav,

La Liceul „Ghenuță Coman” din Murgeni (clasa a VIII-a) – un elev bolnav,

La Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (clasa a XII-a E) – un elev bolnav,

La Școala „Ștefan cel Mare” Vaslui (clasa a VIII-a C) – un elev bolnav,

La Centru Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” (o clasă) – un cadru didactic bolnav. Având în vedere că profesorul în cauză susține cursuri și pentru deținuții Penitenciarului Vaslui, s-au suspendat cursurile și pentru cele două clase simultane care funcționau la Penitenciarul Vaslui,

La Școala Todirești (două clase) – un cadru didactic bolnav,

La Grădinița nr. 13 Vaslui (o grupă) – un cadru didactic bolnav.

„În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor 16 unități de învățământ va dispune realizarea următoarelor activități obligatorii: curățenia și aerisirea claselor/ sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor 16 unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/ carantinați la domiciliu.

Tot astăzi CJSU a adoptat hotârârea prin care s-a dispus trecerea din scenariul roșu în cel galben pentru 58 de clase din 9 unități de învățământ.

Vezi școlile care revin la scenariul galben și verde din cel roșu în FACSIMIL
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ