O șoferiță simpatică și un polițist drăguț, necaz în dealul Dobrinei de Mărțișor

Mărțișorul cu surprize

DILEMĂ… O șoferiță din Huși s-a supărat rău pe Poliția Rutieră! Femeia a primit, chiar în prag de Mărțișor, o amendă în valoare de 1.305 lei și 6 puncte penalizare, pentru că a făcut, spune ea, un lucru pe care îl fac, zilnic, zeci de alți conducători auto. Mai exact, hușeanca a vrut să intre în supermarketul din zona Dobrina, venind dinspre oraș și, ca să poată să facă acest lucru, a trecut peste linia continuă. “Eu recunosc faptul că am încălcat regula de circulație, că doar cunosc Codul Rutier, dar dacă zeci de șoferi fac zilnic acest lucru, că, efectiv, așa intră toată lumea cu mașina în parcarea supermarketului, de ce doar pe mine m-au amendat? Chiar cât îmi completa domnul polițist procesul verbal, eu îi arătam cum intră la supermarket și alți șoferi exact ca și mine, călcând linia continuă. Dar degeaba”, spune femeia. Ca un detaliu de care face haz de necaz, spune că, totuși, domnul polițist a fost om de treabă, întrucât a îndemnt-o să meargă să își facă cumpărături, până îi completează hârtia de amendă. “Da, a fost drăguț pentru asta. Dar nu și pentru că mi-a dat amendă doar mie”, spune hușeanca.

Toți hușenii știu că, pentru a ajunge din oraș la supermarketul din Dobrina cu autoturismul, nu prea poți să intri în parcarea magazinului altfel decât dacă treci peste linia continuă. Polițiștii spun că ar fi o soluție, aceea de a întoarce mașina la intersecția cu strada Huși – Iași, dar șoferii spun că nu au cum să facă acest lucru. Îi spune și hușeanca ce, în data de 27 februarie, a vrut să ajungă la cumpărături, la supermarketul din Dobrina. “Acolo erau polițiștii într-o mașină, iar unul, într-adevăr, mi-a făcut un semn, dar dacă de 11 ani de zile eu fac același lucru, iar ca mine, fac zilnic, alte zeci și zeci de șoferi, am dat să intru în parcarea supermarketului. Ce era să fac?! Apoi m-au oprit. Domnul polițist cred că s-a supărat mai tare că mi-a făcut semn că nu e voie să calc peste linia continuă și eu nu l-am observat la timp. Dar eu ce era să fac? Să mă uit la polițiștii din mașină, la ce semne mai fac sau să fiu atentă la drum?”, se întreabă șoferița. “Nu știu, nu a fost corect să mă amendeze doar pe mine. Zeci de mașini fac zilnic acest lucru. Chiar cât eram acolo, ca să îmi dea amendă, alte mașini făceau exact, dar exact la fel. Treceau pe linia continuă, ca să intre la supermarket. Le-am arătat, dar pe ei nu i-a amendat”, spune femeia.

“Ca un domn drăguț ce a fost, domnul polițist a zis să merg să-mi fac cumpărăturile și să revin să-mi iau amenda”

Șoferița susține că se mai gândește dacă va plăti amenda, căci are 15 zile, ca să vadă dacă achită jumătate din sumă. Nu contestă motivul pentru care a primit amenda, căci știe că nu se trece peste linia continuă, dar crede că nu e drept ca unii să fie sancționați și alții nu. Femeia recunoaște că polițistul a fost, totuși, un om de treabă. “Ca un domn drăguț ce a fost, domnul polițist, știind că, probabil, durează până va scrie procesul verbal, a zis să merg să-mi fac cumpărăturile și să revin la mașină, ca să-mi iau amenda”, povestește, amuzată, șoferița. Pe lângă cei 1.305 lei amendă și cele 6 puncte penalizare, șoferița a mai primit și avertisment, pentru faptul că nu avea la ea nici permisul auto, nici cartea de identitate.

 
6 COMENTARII

 1. Ce mare parcare mai are și market-ul asta: incap doar 2 mașini!
  Pune mâna mai patron și amenajează o parcare in fata magazinului de cealaltă parte a străzii și gata!

 2. Respect pentru domnii politisti , legea este lege pentru toata lumea … daca nu venea democratia nu aveai nici bicicleta acum si nici amenda nu primeai , trebuia sa ti retina si permisul de conducere , încălcarea liniei continue este o abatere gravă , domnii de la rutieră și au făcut meseria si bravo .

 3. De peste 20 de ani, de când exista depozitul fraților Stoica din Dobrina, absolut toți cei care vin dinspre oraș virează la stânga, ca sa intre. Si eu am făcut-o, de sute de ori. Nimeni n-a luat, vreodată, amenda pentru asta. S-o fi supărat cineva pe alde Stoica, ca au uitat să-și plătească “cotizația”, și le terorizează clienții; altfel nu se explica… Dar cine? Șefii politiei? Cineva din administrația publica? Ori concurenta straina a “aranjat” ($$$) cu politia sa le alunge clienții? Ori o fi vorbit Popenco, nemulțumit ca i-a blocat Stoica mașina, acum vreo luna, cu vreun fost elev, polițist? Deși… încă nu am auzit de vreun un elev care sa-l iubească pe Popenco 🙂
  Daca as fi în locul fraților Stoica, as plăti eu amenda, ca sa-mi protejez afacerea. Dar ei nu cred ca o vor face, ca-s zgârciți…
  Si daca as fi în locul DNA, l-as întreba pe polițist cine l-a plătit / i-a ordonat sa ii amendeze pe cei care intra acolo. Dar nici DNA nu o va face, ca ei sunt prea ocupați sa șantajeze politicieni cu dosare penale, la ordin politic.
  România…

 4. Patronul ar putea să ia în brațe imobilul și să-l mute pe partea dreaptă..astfel toate autovehicolele dinspre orașar intra ușor.Numai că..la ieșirea spre oraș..la fel va avea de încălecat linia continuă.Mai bine desființați-l d.le patron..dacă rutieriștii vor da și mai abitir amenzi..nu o să mai aveți clienți.

 5. Greșeală se plătește dar, ar fi timpul sa fie si ei mai umani stau numai la panda nu la Prevenție .Mutați fundurile din mașina in strada .Am văzut la trecerea de pietoni lângă o scoala cum la fel stau in mașina sa vadă daca se da prioritate elevilor .Pandacilor cred ca locul vostru este acolo lângă elevi la supravegheat elevii ca oricum șoferii opresc vazanduva.

LĂSAȚI UN MESAJ