O statiune faimoasa acum 150 de ani, readusa la viata de apele miraculoase din zona. Ce boli sunt tratate

Vizantea Livezi era o localitate celebra in Romania inainte de Primul Razboi Mondial, cunoscuta pentru izvoarele cu apa tamaduitoare. Inca de la 1886, aici a existat in mod oficial o statiune balneoclimaterica, cu izvoare certificate pentru proprietatile lor curative, valoarea terapeutica a apelor sulfuroase rivalizand cu cele din statiuni celebre din lume, precum Weisbaden, Karlovy Vary sau Enghien Les Bains.

Dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial, statiunea nu a mai existat, dar izvoarele cu apa miraculoasa au rezistat, iar autoritatile locale se gandesc sa le puna din nou in valoare, incercand sa resusciteze ceea ce a existat in acest loc din legendara Tara a Vrancei in urma cu mai bine de un secol.

Primaria din localitate a facut in ultimul an pasi importanti pentru demararea unei investitii impresionante ca valoare, peste 39 de milioane de lei, care se va realiza prin Compania Nationala de Investitii. Deja zilele trecute a fost stabilita prin licitatie firma care se va ocupa de constructia Complexului Balnear de Tratament, asteptandu-se depasirea perioadei de contestatii pentru inceperea executiei propriu-zise.

Potrivit primarului localitatii, este vorba despre un complex care poate primi pana la 400 de pacienti zilnic, practic o baza de tratament in adevaratul sens al cuvantului, cu piscina de kinetoterapie si fizioterapie cu apa minerala, dedicata bolilor reumatologice. Vor fi amenajate saloane de bai pentru mai multe afectiuni, tratamente de electroterapie si fizioterapie, precum si o sala de sport.

Apele sulfuroase de la Vizantea sunt certificate si pentru tratarea bolilor de stomac, de ochi si chiar a celor ginecologice si urmeaza sa fie exploatate in cadrul bazei de tratament.

Investitia va dura doi ani

“Este un proiect care va revitaliza zona noastra. Speram ca in urmatorii doi ani sa finalizam investitia. Odata cu inceperea efectiva a lucrarilor vom demara si cateva proiecte de dezvoltare a agroturismului in sistem integrat. Pe aceasta parte dorim sa sprijinim cetatenii pentru deschiderea de mici afaceri care vor ajuta la dezvoltarea zonei si la asigurarea multor locuri de munca “, ne-a spus Dragos Ciobotaru, primarul comunei Vizantea-Livezi. …https://ziare.com/economie/infrastructura/o-noua-baza-de-tratament-cu-ape-sulfuroase-se-construieste-in-vrancea-1669863
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ