spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

O tânără actriță din Vaslui, selectată pentru programul de mentorat pentru femeile din industria filmului “Her Story, Her Future”

- Advertisement -
VASLUIANCĂ… Victoria Ecaterina Moraru este absolventă a Liceului “Mihail Kogălniceanu” și a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București.

CINEMA… O tânără din Vaslui a fost selectată să participe în programul de mentorat pentru femeile din industria filmului “Her Story, Her Future”. Se numește Victoria Ecaterina Moraru și este o actriță promițătoare, cu studii finalizate în 2019 la UNATC, unde a descoperit pasiunea pentru cinema. În timpul facultății a scris primul său scenariu de scurtmetraj, inspirat dintr-o poveste personală, sub îndrumarea unuia dintre profesorii săi de actorie. Cu experiență atât în fața camerei, cât și în spatele ei, Victoria și-a canalizat abilitățile și creativitatea în film, televiziune și reclame. S-a implicat în numeroase scurtmetraje independente și studențești, iar anul acesta va putea fi văzută în lungmetrajul “Familiar” regizat de Călin Peter Netzer. În programul de mentorat pentru femeile din industria filmului “Her Story, Her Future” vor mai participa, alături de Victoria, încă șase femei: Ana Vâjdea, Andreea Udrea, Carina-Gabriela Dașoveanu, Denisse Conn Tubacu, Letiția Popa și Simona Mantarlian. În perioada august – octombrie 2023, acestea vor lucra alături de șapte profesioniste cu experiență în industria filmului din România, Lituania, Egipt și Bulgaria, beneficiind de feedback și îndrumare pentru dezvoltarea propriilor proiecte cinematografice.

Programul “Her Story, Her Future” își propune să sprijine și să încurajeze femeile din industria filmului din România, aducând un cadru de mentorat ce le oferă participantelor atât contextul de susținere, cât și oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale și de a se conecta cu alte femei profesioniste din domeniu. “Împreună, într-o lume plină de posibilități, construim povestea viitorului nostru. Prin Her Story, Her Future, ne propunem să punem bazele unei comunități puternice, în care fiecare femeie – profesionistă în domeniul filmului – poate găsi inspirație, sprijin și resurse pentru a-și scrie propria ei poveste extraordinară. Și nu ne referim doar la carieră. Suntem mai mult decât atât. Suntem surse de creativitate, curaj și schimbare și împreună conturăm un viitor în care visele noastre chiar devin realitate. Selectarea participantelor pentru Her Story Her Future a fost un proces meticulos și plin de inspirație. Fiecare femeie aleasă aduce cu ea o poveste unică și o motivație puternică. De la regizoare pasionate de a explora subtilitățile relațiilor umane la cineaste determinate să-și finalizeze proiectele personale, aducem împreună un spectru divers de talente și aspirații. Am ales cu grijă aceste femei pentru a se potrivi cu mentorele noastre pentru această ediție. Fiecare dintre ele împărtășește dorința de a face parte dintr-o comunitate puternică și de a-și dezvolta perspectivele creative, stabilind legături solide cu colegele din industrie. Este o onoare să avem alături aceste femei remarcabile, care nu doar că urmăresc să-și dezvolte propriile proiecte, ci și să contribuie la transformarea industriei cinematografice într-un mediu mai divers, inclusiv și plin de inovație”, spune Mirona Radu, fondatoarea și producătoarea programului “Her Story, Her Future”, în urma procesului de selecție.

Premiu de 1000 euro, la finalul proiectului pentru cel mai bun pitch

Cele șapte personalități remarcabile din industrie care le vor mentora pe participante sunt: Alina Grigore, Ayten Amin, Jorė Janavičiūtė, Kawthar Younis, Tanya Kostadinova, Teodora-Kosara Popova și Zhana Kalinova. Alina Grigore, o talentată actriță, a lucrat cu regizori de renume precum Cristi Puiu și Adrian Sitaru, dar și cu regizoarea româncă al cărei debut regizoral, “Blue Moon”, a fost distins cu premiul Golden Shell la Festivalul de Film de la San Sebastian; Ayten Amin, regizoare egipteană cu o carieră impresionantă, al cărei lungmetraj, “Souad”, a fost selectat oficial la Festivalul de la Cannes 2020 și la Panorama Berlin 2021, transformând-o în prima regizoare egipteană care a fost selectată oficial la ambele festivaluri; Jorė Janavičiūtė, o regizoare și jurnalistă cu o carieră impresionantă în domeniul filmului din Lituania iar filmul ei, “Where Things, Where People Disappear” (2017) a fost proiectat în aproape douăzeci de festivaluri din Europa și a cîștigat premiul Silver Screen “Young Director Award” în categoria Film School (Europa) la Cannes, Franța, în 2018; Kawthar Younis, tânără regizoare și producătoare din Egipt, al cărei scurtmetraj, “My Girl Friend”, a avut premiera Mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film egiptean din istorie inclus în secțiunea competițională; Tanya Kostadinova, o actriță bulgară cunoscută pentru rolurile sale în producții de film internaționale, inclusiv într-o producție a Warner Bros, și o regizoare emergentă; Teodora-Kosara Popova, tânără scenaristă și regizoare din Bulgaria, cunoscută în special pentru documentarul său “Tanda”, care a fost nominalizat la Premiile Oscar Student Academy Awards în 2020, în prezent asistentă la NATFA (Academia de Teatru și Film) în Sofia; Zhana Kalinova, o experimentată curatoare de film și producătoare din Bulgaria, care a lucrat la diferite festivaluri de film (Sofia International Film Festival, Berlin International Film Festival) și proiecte cinematografice diverse. Finalitatea proiectului va fi pitch-ul internațional organizat online în data de 29 octombrie, ce pune la dispoziția participantelor și o platformă de promovare a proiectelor lor, și feedback-ul valoros și personalizat din partea unui juriu format din profesioniste de rang internațional din domeniul filmului. Cîștigătoarea pitch-ului va fi recompensată cu un premiu în valoare de 1.000 euro brut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.