spot_img
21.8 C
Vaslui
29-mai-2023

O ursoaică însoţită de doi pui i-a speriat de moarte pe turiştii din Cheile Şugăului. Cine i-a salvat

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Doi turişti au avut parte de o experienţă neplăcută în Rezervaţia Naturală Cheile Şugăului, fiind speriaţi de moarte după ce le-au ieşit în cale o ursoaică şi puii ei.

Doi turişti din judeţele Dâmboviţa şi Olt, care erau cazaţi la Lacul Roşu, pasionaţi de natură şi drumeţii fiind, şi-au propus, pe data de 23 iunie 2022, să exploreze peisajele din zonă, alegând un  traseu din Rezervaţia Cheile Şugăului – Munticelu. Această minunăţie a naturii este situată puţin înainte de mult mai cunoscutele Chei ale Bicazului.

Intenţia lor era să ajungă la Peştera Munticelu, sau Peştera Ghiocelului (ultimul nume vine de la descoperirea ei în primăvara anului 1973 de către un grup de copii plecaţi la cules ghiocei). Numai că, la un moment dat, au fost surprinşi pe poteca alpină de o ursoaică însoţită de doi pui.

„Deşi iniţial au văzut doar puii şi-au dat seama că este posibil ca prin zonă să se afle şi ursoaica. Speriaţi, cei doi nu s-au încumetat să continue deplasarea şi au solicitat sprijin prin apel la 112. Jandarmii montani din Bicaz s-au deplasat în zona indicată unde i-au găsit pe cei doi turişti şi i-au însoţit până la baza muntelui“, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean General de brigadă Constantin Stavăr“ Neamţ.

Citeste mai mult: adev.ro/rdz5m2

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.