22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

VIDEO | O vechitură de Mercedes Doka, cumpărată cu un preț fabulos de Primărie, motivul „asaltului” mascaților de la Stănilești! | VIDEO

- Advertisement -
ACHIZIȚIE… Primăria Stănilești, surprinzător, a fost unul dintre clienții lui Sorin Nițică, iar mașina luată de la acesta se pare că ar fi costat bugetul local o mică avere.

AGITAȚIE… Se complică iarăși lucrurile la Primăria Stănilești! De data aceasta nu ANI este cea care tulbură liniștea administrației locale, ci polițiștii și procurorii, veniți într-o descindere care s-a lăsat cu percheziții domiciliare, dar și cu ridicarea unor documente importante din Primăria Stănilești, referitoare la achiziții, la contabilitatea instituției, dar și la câteva hotărâri de Consiliu Local. Motivul de la care ar fi pornit toată ancheta ar fi o mașină, achiziționată de Primăria Stănilești în urmă cu aproximativ un an, de la un bărbat din localitate, care se ocupă cu adusul din străinătate a unor vehicule second-hand, pe care, după ce le mai șurubărește și le mai cârpește cum poate, le comercializează. Chiar Primăria Stănilești, surprinzător, a fost unul dintre clienții lui Sorin Nicuță, iar mașina luată de la acesta se pare că ar fi costat bugetul local o mică avere. Procurorii au auzit de cele întâmplate de la cine știe ce „vrăbiuță” locală și, adunând mai multe date, a rezultat un dosar care vizează comiterea de infracțiuni precum abuzul în serviciu, falsul intelectual și uzul de fals.

Ieri, nici bine nu s-a mijit de ziuă, că polițiștii, cu tot cu luptătorii de la Acțiuni Speciale, au dat năvală în Stănilești, inclusiv la sediul Primăriei. Primarul Găbișor Tofan nu era la sediu, ci, declarativ, în drum spre CJ Vaslui. Întrebat de descinderea anchetatorilor, edilul nu a părut deloc neliniștit, ba, din contră, a spus că nu e nimic grav, polițiștii dorind doar niște documente legate, într-adevăr, de achiziționarea mașinii de la Sorin Nicuță. Oamenii din sat spun că mașina care, iată, a adus buclucul la Primărie ar fi, de fapt, o vechitură de Mercedes Doka, având anul de fabricație 2001. În ciuda celor două decenii de existență, se pare că Primăria Stănilești ar fi achiziționat-o din bugetul local cu vreo 15.000 euro, spun gurile rele. Dacă aceasta este sau nu suma cu pricina, procurorii vor ști, când vor verifica în detaliu documentele cu achiziții ale instituției. Oricum, voci din Primărie spun că, deși ar fi fost cumpărată de niciun an de zile, mașina buclucașă a și început să necesite reparații cu valori consistente.

Anchetatorii au căutat dovezi pentru abuz în serviciu, pentru fals intelectual și uz de fals

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au efectuat 3 percheziții domiciliare, la adrese din localitatea Stănilești, județul Vaslui. În dosarul penal în care au fost dispuse perchezițiile, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui”, au comunicat reprezentanții IPJ Vaslui.

Primarul Găbișor Tofan: „E un băiat acolo care se ocupă cu mașini aduse din afară, second-hand, iar Primăria Stănilești a cumpărat o mașină de la el”

“Nu e nicio percheziție. Au venit să ceară niște documente, în urma unor reclamații. Au fost la o societate comercială. E un băiat acolo care se ocupă cu mașini aduse din afară, aduce mașini second hand, iar Primăria Stănilești a cumpărat o mașină de la el acum vreun an. Și din cauza asta se face o confruntare. Nouă (Primăriei, n.r.) ne-au cerut documente, pentru că, în urma unor sesizări, ne-au cerut să dăm documente de achiziții, documente contabile, hotărâri de Consiliu Local. Prea multe lucruri nu știu. S-au reclamat niște lucrări, niște… Dar nouă ni s-au cerut doar niște documente, atâta”, a declarat primarul comunei Stănilești, Găbișor Tofan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. In cazul acesta cei de la Politie ar trebui sa salte toata echipa care se ocupa de achizitii publice la Barlad daca ar verifica la ce preturi de achizitioneaza bunuri si servicii! Mai ales de la firma de casa a Primariei (spre exemplu in data de 02.08.2022 Politia Locala achizitioneaza o anvelopa marca Petlas, o petarda de anvelopa, cu dimensiunile 195/65 R15 cu fabuloasa suma de 884,04 lei, in conditiile in care pretul unei astfel de anvelope, la orice alt vanzator, pleaca de la 192 de lei si urca pana la 234 lei). Alo domnule primar nu vedeti jaful ?

  2. Tanti Alina de cum de erai tu in localitate taman cånd venea desantul și ai filmat mașinile?
    Șantajiști ordinari ,pardon źiariști.

  3. Acest băiat care au cumpărat masina le repara și mașinile personale pe banii primariei(achiziționarea mașini este prețul pentru voturile lui tofan gabisor)și o parte din primaria stanilesti(viceprimar,secretara etc.).

  4. Organizația AUR A SOLICITAT SPRIJINUL DEPUTATULUI GEORGE SIMION SĂ NE SPRIJINE PENTRU A OPRI HOTIA DE LA DRANCENI..PRIMARUL E CEL MAI MARE MAFIOT DIN COMUNA..A DAT PE O MASINA SECOND…45000 EURO O RABLA CARE CONSUMA 40 LITRI LA 100 KM CAT UN TANC..

    • Ce își mai place Gelutule sa mănânci rahat! Ești campionul infracțiunilor din judet! Și ești lipsit de barbatie, o bagi pe Marcela la înaintare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.