spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

O „vulpe de foc” – un pui de panda roșu – a devenit cea mai nouă atracție la grădina zoologică din Lisabona

- Advertisement -

Un pui de panda roșu a devenit atracția grădinii zoologice din Lisabona, unde s-a născut în urmă cu şase luni acest nou reprezentant al unei specii în pericol de dispariţie, informează AFP, citat de Agerpres.

Urmărit îndeaproape de mama lui, puiul a făcut primii paşi în faţa vizitatorilor grădinii zoologice, care au fost invitaţi să participe la alegerea numelui său. După primele luni După primele luni de viaţă, timp în care s-a dezvoltat foarte lent, puiul de panda roşu a intrat, de acum, „într-o etapă în care a devenit foarte jucăuş, cam neîndemânatic câteodată… dar învaţă foarte repede”, a explicat pentru AFP Rafaela Fiuza, medic veterinar la grădina zoologică din Lisabona. Acest mamifer omnivor, care se hrăneşte în principal cu frunze de bambus, se simte cel mai bine în copaci. „Dacă nu-l găsiţi în timp pe când se hrăneşte printre bambuşi, trebuie să vă uitaţi la coroana arborilor”, a avertizat grădina zoologică într-un comunicat în care a anunţat naşterea puiului. Naşterea sa este considerată excepţională întrucât animalul aparţine ”unei specii pe cale de extincţie”, a precizat veterinarul portughez.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/o-vulpe-de-foc-un-pui-de-panda-rosu-a-devenit-cea-mai-noua-atractie-la-gradina-zoologica-din-lisabona-2607203

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.