spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Oameni ai străzii în Anglia, cu vile, maşini scumpe şi kilograme de aur în România!

- Advertisement -

Zeci de romi din Ţăndărei au plecat la cerşit în Marea Britanie. Unii se află acum în închisorile din România, suspectaţi de trafic de persoane, alţii sunt în penitenciarele din Regatul Unit, pentru diverse acuzaţii. Însă, până să ajungă după gratii, rromii din Ţăndărei au primit de la statul britanic mici averi: până la 50 de mii de lire pe an, ca ajutoare sociale.

În aprilie o armată de procurori şi mascaţi descindeau în Ţăndărei. DIICOT dorea să anihileze o reţea care trimitea copii la cerşit în Anglia.

S-au făcut 34 de percheziţii şi 18 persoane au fost reţinute. Principalele acuzaţii: trafic de minori şi spălare de bani

Ancheta a fost finalizată repede şi toţi suspecţii au fost trimişi în judecată. Atunci am aflat secretele acestui dosar. Reţeaua acţiona din 2002, spun pocurorii.

Din 2006, s-a constituit chiar şi un dosar penal. Cu toate că exista un dosar pe rol, aflăm din rechizitoriu, romii din Ţăndărei şi-au putut continua afacerile până în 2010, atunci când statul britanic ne-a atras atenţia discret că e o problemă cu romii din Ţăndărei.

„Aceşti inculpaţi , şi nu numai, există o comunitate de rromi care merg în Anglia ţi încasează ajutoare de la statul britanic, ajutoare care pleacă de la zece mii de lire şi ajung până la 40-50 de mii de lire”, a spus avocatul Lorena Creţescu.

Se pretindeau săraci lipiţi pămânutului şi cereau bani, deşi acasă îi aşteptau vile somptuoase şi maşini ultimul răcnet. Probleme au apărut şi în ancheta din România. Au trecut mulţi ani de la comiterea faptelor şi, spun avocaţii, probele prezentate de Parchet nu demonstrează traficul de minori.

„Probele, din punctul meu de vedere, nu sunt deloc concludente întrucat nu există raport de cauzalitate între ele, există nişte procese verbale de la poliţia de fontieră. Potrivit acestor procese verbale, aceste persoane au ieşit din ţară, însă aceste persoane au ieşit din ţară alături de familie precum şi alături de alte 10-15 persoane”, a mai spus avocatul Lorena Creţulescu. .

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de justiţia din România, romii din Ţăndărei riscă să rămână ani buni după gratii şi sunt buni de plată. Doar cheltuielile judiciare se ridică la două milioane şase sute de mii de lei. Rămâne de văzut în cât timp va veni o sentinţă definitivă în acest caz, având în vedere că doar ancheta a durat nu mai puţin de patru ani.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.