spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

Oamenii de afaceri din Husi, rugati sã fie mai generosi cu pensionarii necãjiti!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ÎMPREUNÃ… Sute de pensionari huseni au venitul mai mic de 500 de lei, iar pentru acesti oameni, traiul de zi cu zi reprezintã o adevãratã provocare! Din aceastã cauzã, orice ajutor, cât de mic, pe care Asociatia Pensionarilor 2000 Husi, din care fac parte, îl oferã, înseamnã foarte mult. Numai cã aceste mici pachete cu alimente, împãrtite periodic, provind doar din donatii, iar oamenii de afaceri huseni care vor sã ajute pensionarii, sunt din ce în ce mai putini.

Asociatia Pensionarilor din Husi a luat fiintã în 2000 si apartine Uniunii Generale a Pensionarilor din România. La momentul acesta, din ea fac parte în jur de 1700 de huseni, aflati la pensie. Marea lor majoritate sunt persoane cu venituri mici si foarte mici, pentru care apartenenta la aceastã organizatie vine odatã cu speranta lor de a fi ajutati. “Cred cã mai mult de jumãtate dintre acesti oameni au venituri modeste si ei vin la noi, la Asociatie, cu multã sperantã, fie cã vin pentru un sfat, pentru un mic ajutor, în sensul de a-i reprezenta la diferite institutii cu tot felul de problem, sau pentru micile ajutoare care se dau periodic. Este foarte greu pentru multi oameni în vârstã. Noi nu facem politicã si asta este foarte important de retinut. Pensiile sunt atât de mici, încât orice ajutor, chiar si un litru de ulei, un kilogram de fãinã albã sau mãlai conteazã enorm”, a spus Dumitru Nituc, presedintele Asociatiei. Problema este însã cã din ce în ce mai putini oameni de afaceri fac gesturi caritabile pentru pensionarii huseni. Aceste ajutoare constând chiar si în câteva kilograme de fãinã sunt din donatii. Dar în afarã de domnul Emil Enache, cãruia îi multumim pentru cã nu existã Paste sau Crãciun fãrã sã dea aceste produse, foarte putini oameni de afaceri ne mai ajutã. Si chiar ne-am dori foarte mult sã o facã. Dacã le prisoseste ceva sau pur si simplu vor sã facã un gest crestinesc, e bine primit, pentru cã la noi în Asociatie sunt vârstnici foarte necãjiti, pe care astfel îi putem ajuta”, a mai spus presedintele Dumitru Nituc.

Sediul Asociatiei are nevoie de reparatii!

Sediul Asociatiei Pensionarilor se aflã într-un spatiu din curtea Clubului Elevilor, loc unde a fost amenajat si un club pentru vârstnici. Se adunã, socializeazã, îsi mai povestesc unii altora probleme si parcã ziua trece mai repede. “Îi bine cã avem unde ne aduna. L-am rugat pe domnul primar sã ne repare un pic aici, cã e tare subredã clãdirea. În rest, e bine cã avem unde sã fim împreunã. Mai jucãm table, mai vorbim, mai ne sfãtuim, ca bãtrânii”, a spus Dumitru Popa, în vârstã de 90 de ani, veteran de rãzboi si membru al Asociatiei Pensionarilor 2000 Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.