spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

Oamenii de afaceri din Marea Britanie cer introducerea mai multor limbi străine în universități. Care este motivul

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Un studiu a arătat că tinerii nu pot studia limbi străine în numeroase colegii de învățământ superior. Prin urmare, mediul de afaceri și experții în limbi străine solicită miniștrilor să facă din competențele lingvistice o parte esențială a formării profesionale.

Un raport recent al Academiei Britanice, publicat luni, arată că, în ciuda importanței competențelor lingvistice în multe locuri de muncă, capacitatea de a învăța franceza, germana sau spaniola, ridică multe probleme, scrie ziarulromanesc.net.

Cercetătorii de la Universitatea Queen’s din Belfast au analizat toate cele 204 colegii de învățământ superior (FE) din Marea Britanie, cu excepția colegiilor de învățământ superior. Ei au descoperit că abia jumătate dintre ele oferă o formă de predare a limbilor străine.

Situația este și mai gravă în Anglia, unde doar 70 din 160 de colegii de învățământ superior predau o limbă străină modernă. Raportul constată că în nord-estul, nord-vestul, estul și sud-vestul Angliei nu există aproape deloc cursuri de limbi străine. Din cele 17 colegii de învățământ profesional din estul Angliei, doar șase oferă vreo formă de învățare a limbilor străine...https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/oamenii-de-afaceri-din-marea-britanie-cer-2238647.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.