spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

Oamenii de ştiinţă sunt îngroziţi de mutaţia braziliană a coronavirusului, depistată şi în SUA

- Advertisement -

Noile variante ale coronavirusului, cum ar fi cea britanică sau cea sud-africană, se răspândesc în întreaga lume. Dar oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi îndeosebi de noua tuplină braziliană. Brazilia a fost devastată săptămâna trecută de un val de infecţii provocate de o nouă variantă a virusului, care se pare că e mai contagioasă. Spitalele din regiunea Amazonas sunt copleşite. Aceasta este varianta numită  P.1, scrie pe pagina sa National Public Radio din Statele Unite. Tulpina a apărut la începutul lunii decembrie în Manaus, Brazilia şi până la jumătatea lunii ianuarie a provocat deja o creştere masivă a cazurilor din oraşul cu 2 milioane de oameni.

Problema cu P.1 este dublă: oamenii de ştiinţă nu înţeleg de ce varianta s-a răspândit atât de exploziv în Brazilia şi apoi sunt  mutaţiile deosebit de periculoase.

În timp ce varianta britanică a avut nevoie de aproximativ trei luni pentru a domina focarul din Anglia, în cazul P.1 a durat doar aproximativ o lună pentru a domina focarul din Manaus.   În plus, Manaus fusese deja lovit extrem de puternic de virus în aprilie. Un studiu a estimat că populaţia ar fi trebuit să atingă imunitatea de turmă şi virusul nu ar fi trebuit să se răspândească uşor în comunitate.

Deci, cum se explică această creştere,10 luni mai târziu?   Ar putea P.1 să se sustragă anticorpilor produşi împotriva versiunii anterioare a virusului, facilitând reinfectările? Ar putea fi mult mai contagios? Ar putea fi ambele adevărate?   Cercetătorii nu au un răspuns exact. Reinfecţiile sunt o preocupare serioasă din mai multe motive. De exemplu, virusul se sustrage de la anticorpi sau nu mai poate fi recunoscut de către aceştia. În esenţă, mutaţiile oferă virusului un tip de mantie de invizibilitate.

Astfel, acum avem un joc de-a pisica şi şoarecele.   Iar producătorii de medicamente trebuie să refacă vaccinurile, în caz contrar, riscăm să ne infectăm de două ori.   S-a mai întâmplat asta şi cu gripa. Trebuie să trăim cu gripa şi să găsim o modalitate de a rămâne înaintea virusului prin vaccinuri, pe o bază anuală.

Citeste mai mult: adev.ro/qnoyia

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.