spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

Oamenii din Lunca Banului vor apã curentã si drumuri bune!

- Advertisement -

DOLEANTE Nici bine nu s-au linistit apele la Lunca Banului, dupã toatã zarva generatã de alegerea primarului, cã oamenii locului aduc în actualitate adevãratele probleme ale comunei. „Douã zile pe lunã avem apã, restul nu. Tinem de expozitie masinile de spãlat automate, desi avem sistem de alimentare cu apã prin sat”, se plâng cetãtenii de la Otetoaia, unul din satele componente ale comunei.

„De la început spun cã nu mã intereseazã politica. Nici nu stiu bine cine a candidat si nici cine a câstigat. Sã fie sãnãtos cine este primar în functie! Doar cã plângerea mea este urmãtoarea: de ce nu functioneazã reteaua cu apã potabilã la noi în sat? Avem sistem de alimentare cu apã, fãcut cu bani europeni! La ce îl mai avem, dacã o zi, douã, din întreaga lunã merge si în rest, nu?! De mai multe ori am mers la Primãrie, dar mare lucru nu am rezolvat”, sustine Mihai Ungureanu, 56 de ani, locuitor al satului Otetoaia. Acesta, desi bãstinas, a trãit o bunã perioadã de timp în Constanta si, de cinci ani, s-a restabilit în satul natal.

Sã stiti cã în comuna Lunca Banului sunt oameni gospodari!

„Toatã lumea se plânge de acest lucru. Nu mai spunem de drumuri… Îl rugãm pe domnul primar sã ia mãsuri în acest sens, încã de acum, de la începutul mandatului. Pe strada mea, dacã plouã cu masina nu se mai poate intra. Ce se întâmplã, de nu se ia mãsurile cuvenite, de nu se fac drumuri bune în 2012? Nu înteleg. V-am spus, politica nu mã intereseazã, dar mi-as dori ca acest sat sã beneficieze de conditii decente de trai. Sã stiti cã în comuna Lunca Banului sunt oameni gospodari. Au masini de spãlat, au ce le trebuie. Unii au si bãi în casã! Dar cum sã le folosesti, dacã apa nu curge decât o zi pe lunã?! Plus cã, cine a fãcut ca mine, sã îsi ia masinã de spãlat automatã, stã cu ea nefolositã. Tot la balie e baza”, mai spune Mihai Ungureanu.

Oficial, totul pare sã meargã bine!

„Printr-o finantare SAPARD, s-a reusit alimentarea cu apã curentã potabilã pe strãzile principale din sate. Cum aceastã activitate se autofinanteazã, costurile de consum nu se acopereau din venituri, asa cã s-a trecut la mãsuri extreme: s-a dispus scoaterea tuturor cismelelor din sate, desi au fost si obiectiuni din partea cetãtenilor. În satul Otetoaia, spre exemplu, pe vreme secetoasã, cismelele nu mai functionau, deoarece pânza freaticã se aflã la mare adâncime. Asa, reteaua de apã a început sã se extindã. Avem apã într-o proportie de mai bine de 60% pe toate strãzile. La implementarea acestei retele nu exista însã fortã de muncã. Chiar dacã în prezent primãria a achizitionat aproximativ 11 kilometri de teavã, nu are cine sã sape santurile. Persoanele care primeau ajutor social sau beneficiari ai Legii 76, aproximativ 35 de persoane, se adunau la primãrie doar în preajma zilei de platã. Dar primarul Cornel Oanea i-a împãrtit pe echipe de câte doi oameni pe fiecare stradã, plãtindu-i doar la finalizarea lucrãrii”, explicã autoritãtile locale, pe pagina online a Primãriei Lunca Banului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.