Oamenii din Voluntari duc dorul pelerinajului: „Nu avem oportunități de vacanță”. Ce se va întâmpla cu cei care ajung totuși la Iași

Decizii istorice la Iaşi, în legătură cu sărbătoarea Sfintei Parascheva. Pentru prima dată, autorităţile au decis să nu mai scoată din Catedrală moaştele sfinte. Asta în condiţiile în care evenimentul se va desfăşura fără multă lume, aşa cum a fost organizat. Tot pentru prima dată, autorităţile centrale, de data aceasta, au decis că pot participa la pelerinaj numai locuitorii Iașului. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca în preajma catedralei mitropolitane să fie amenajat un perimetru, în care să aibă acces doar cei care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași. Cu toate acestea, există în continuare agenții de turism care spun că vor avea zilele următoare autocare din Capitală spre Iași. Decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a luat prin surprindere şi autorităţile din Moldova. Au fost mai multe întâlniri între reprezentaţii Mitropoliei şi cei ai prefecturii în încercarea de a găsi soluţii pentru a pune această decizie în aplicare.

Peste o sută de autocare plecau anual din localitate spre Iași, de Sfânta Parascheva. Oamenii regretă că nu vor mai avea această posibilitate și anul acesta.

– Vă pare rău?

– Da.

– De ce mergeați acolo?

– Pentru binele tuturor faptelor și sănătate.

– Am fi mers, să mai ieșim din cotidian, pentru că noi nu prea avem oportunități de vacanță prea multe.

– Foarte rău, bărbatul e imobilizat la pat, chiar voiam să mă duc să mă închin, dar dacă nu e voie, nu e voie.

Există în continuare agenții de turism care spun că vor avea zilele următoare autocare din Capitală spre Iași.

Reporter Digi24: Mă mai pot înscrie pentru pelerinajul spre Iași?

Reprezentant agenție: Numai puțin, să mă uit dacă mai am locuri disponibile…. În 13-15 (octombrie, n.red.) mai avem 8 locuri, da.

Reporter: Și se poate pleca, nu este nicio restricție?

Reprezentant agenție: Nu, nu… Noi deocamdată nu avem nicio informare.

Încă de luni, sute de pelerini stau constant la coadă şi aşteaptă să intre la moaştele Sfintei Parascheva. Cu masca sub nas, doamna blondă a venit de la aproape 400 de kilometri depărtare.

…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/oamenii-din-voluntari-duc-dorul-pelerinajului-nu-avem-oportunitati-de-vacanta-ce-se-va-intampla-cu-cei-care-ajung-totusi-la-iasi-1380069
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ