23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Oamenii lui Dan Marian stârnesc furtuna în PNL!

RÃFUIELI… Cele douã tabere din PNL Vaslui sunt pe punctul de a se încãiera, de data aceasta cu scântei. Motivul? Tabãra fostului PDL, respectiv senatorul Dan Marian si omul sãu de încredere, Ciprian Iftimoaei, sunt acuzati de colegii din fostul PNL de manipulare si lansarea de comunicate sub sigla organizatiei judetene liberale, fãrã a fi autorizate de vechea organizatie liberalã. Concret, Iftimoaei este acuzat de vechii liberali de faptul cã ar fi abuzat de functia pe care o detine – responsabil comunicare politicã si relatii cu mass-media, alãturi de Sorin Radu – si ar fi trimis cãtre ziare comunicate de presã în favoarea lui Corneliu Bichinet, cel pe care Dan Marian îl sustine fãtis în campania pentru presedintia Consiliului Judetean. “Nu a avut girul întregii conduceri a organizatiei judetene. Eu, personal, nici nu am fost informat de aceste comunicate, în care se vorbeste de campania dlui Corneliu Bichinet. Nu am stiut nimic”, recunoaste deputatul Ciurariu, copresedinte PNL. Acesta spune cã va cere în Comitetul Judetean Executiv sã se ia mãsuri împotriva lui Iftimoaei, pentru cã a încãlcat regulamentele interne.

La prima sedintã a noului PNL Vaslui, din neatentie, vechea gardã liberalã a votat urmãtorul paragraf: “Cei doi copresedinti ai PNL Vaslui, senatorul Dan Marian si deputatul Florin Ciurariu, vor fi principalii comunicatori publici ai partidului la nivel judetean. Activitatea de comunicare politicã si relatii cu media va fi coordonatã de Ciprian Iftimoaei si Sorin Radu”. Adicã, vezi Doamne!, nimeni din partid nu avea voie sã comunice cu presa, decât prin intermediul scribãlãului Iftimoaei. Fostul prefect – care se viseazã din nou pe functie, în cazul în care PNL ajunge la guvernare – a abuzat de pozitia pe care o detine în partid si a lansat tot felul de comunicate oficiale, ca venind din partea organizatiei judetene PNL. Concret, la ordinele lui Dan Marian, Iftimoaei ar fi ticluit tot felul de comunicate de campanie în favoarea lui Corneliu Bichinet, folosind limbajul slugarnic la adresa sefului sãu direct, senatorul Marian. Iatã o mostrã din ultimul comunicat, care a înfuriat la culme tabãra fostului PNL: “Dupã o serie de întâlniri cu presedintii si responsabilii organizatorici ai PNL Vaslui din zona Negresti, vicepresedintele CJ Vaslui Corneliu Bichinet, lansat în cursa pentru câstigarea presedintiei Consiliului Judetean, si senatorul Dan Marian, copresedinte PNL Vaslui, au continuat campania în zona Bârladului. Miercuri dupã-amiazã, la sediul PNL Bârlad, cei doi lideri liberali s-au întâlnit cu presedintii organizatiilor liberale din comunele Ivesti, Vinderei, Fruntiseni, Tutova si Voinesti. Corneliu Bichinet, prima optiune a PNL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, a prezentat proiectul politic”. Într-un moment în care în noul Partid National Liberal sunt mai multe nume care vor fi incluse în sondajul privind notorietatatea si credibilitatea în rândul electoratului a candidatilor la functia de presedinte al CJ Vaslui, comunicatele oficiale semnate de Iftimoaei, fãrã acordul vechilor liberali, reprezintã o metodã de manipulare, care nu este înghititã deloc de tabãra lui Ciurariu. “Nu stiam cã s-au emis aceste comunicate în numele organizatiei judetene PNL, nici eu si nici alti colegi nu am fost informati de astfel de decizii. Nu stiu de ce si cine a luat decizia de a emite comunicate în nume propriu, voi cere lãmuriri în Comitetul Judetean Executiv”, a spus deputatul Florin Ciurariu, copresedinte PNL.

Va fi exclus Ciprian Iftimoaei pentru gestul sãu de sfidare la adresa întregului PNL?

În mod normal, faptul cã Iftimoaei si Marian emit comunicate în numele organizatiei judetene PNL, desi nu au acordul conducerii executive, este o gravã încãlcare a regulamentelor partidului. Si mai grav, cei doi au ticluit o adresã de mail fantomã, de pe care se trimit comunicatele, care se cheamã “Partidul National Liberal Filiala Vaslui”. Comunicatele sunt trimise de pe adresa pnl.vaslui.pnl@gmail.com, cu titulatura “Departamentul de Comunicare PNL Vaslui”, desi adresa oficialã a organizatiei judetene PNL este pnl.vaslui@pnl.ro. Adresa folositã de Iftimoaei ar trebui gestionatã de ambii responsabili, însã doar Iftimoaei a decis sã o foloseascã, fãrã sã-si informeze colegul, pe Sorin Radu. Este mai mult decât clar cã Marian a început o campanie de dezinformare în nume propriu, în care a angrenat gasca de asistati politic din jurul sãu, gen Iftimoaei, care folosesc numele partidului pentru a-si face propriile jocuri.

Mariane, nu uita, primarii liberali au fugit la PSD din cauza ta!

Pentru ca manipularea sã fie completã, Marian lanseazã spre electorat tot felul de mesaje otrãvite, în care nu are aprobarea conducerii organizatiei judetene PNL. În timp ce deputatul Ciurariu spune cã refuzã sã reprimeascã în partid primarii care au fugit de la PNL la PSD, toamna trecutã, senatorul Marian anuntã cã el este dispus sã-i reprimeascã pe acei edili care doresc sã revinã la organizatia liberalã. “Trebuie sã vã spun cã a fost abordatã si o temã ceva mai sensibilã – reprimirea primarilor liberali care sub efectul OUG 55/2014 au trecut la PSD. Primarii PNL care au migrat la PSD sub efectul ordonantei care a permis traseismul politic pot reveni în PNL si candida din partea partidului nostru la alegerile locale din 2016 în douã situatii”, sustine Marian, în comunicatul ticluit de sluga sa, Iftimoaei. Adicã, Ciurariu nu primeste primarii fugiti la PSD la discutii, Marian le promite cã sunt reprimiti, în anumite conditii. Ceea ce uitã senatorul Marian sã spunã este cã primarii care au fugit de la PNL la PSD nu au fãcut-o din dorinta de a îmbrãtisa politica social-democratã. Toti au plecat la PSD scârbiti de ideea de a lucra încã o datã sub comanda senatorului-trãdãtor.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here