Obiectiv indraznet

VOR ÎN PRIMA LIGÃ… HC Vaslui debuteazã, mâine, pe teren propriu, de la ora 12.00, în noul sezon competitional. Sala Sporturilor din Vaslui va gãzdui partida dintre echipa localã si CSU II Suceava, meci contând pentru prima etapã a Diviziei A, la handbal masculin. Obiectivul echipei în acest sezon e accederea la barajul de promovare în Liga Bationalã.

Dacã în sezonul precedent obiectivul echipei a fost cel de a forma o echipã, în acest an obiectivul este unul îndrãznet, acela de a accede la barajul de promovare în Liga Nationalã. Liviu Gugles, antrenorul echipei e foarte optimist înaintea noului sezon competitional si crede cã echipa sa poate merge la baraj, dar totul depinde de conditiile în care se vor juca meciurile din aceastã serie. “Putem sã accedem la baraj, în conditiile în care toate jocurile se vor disputa pe teren. Depinde mult de cele douã echipe, care nu au drept de promovare, Stiinta Bacãu si CSU Suceava. Dacã cele douã echipe vor juca numai pe teren, atunci cu sigurantã cea mai valoroasã echipã din serie va merge la turneul de promovare”, a declarat Liviu Gugles. Înaintea meciului cu CSU II Suceava, tehnicianul Vasluiului crede cã echipa e pregãtitã pentru a obtine primul succes din acest sezon. “Am avut o perioadã de pregãtire care s-a desfãsurat în conditii bune, cu un cantonament la Câmpulung Moldovenesc, finantat de cãtre Consiliul Judetean. Am continuat pregãtirea la Vaslui, cu 10 jocuri de verificare, în care toti componentii echipei au încercat sã se integreze cât mai repede. Ne-am fãcut deja o formulã cu care sã abordãm noul sezon. Am reusit sã efectuãm un ultim transfer. Este vorba despre Marian Grãdinaru. Invitãm publicul spectator sã fie alãturi de noi. Am vrea sã terminãm în primele trei locuri în noul sezon. Dacã acest lucru se va realiza dupã prima parte, avem promisiunea cã ne vom mai întâri cu încã 2-3 jucãtori”,a mai adãugat Gugles.

“Nu avem probleme financiare”

Presedintele clubului, Sorin Aprodu s-a ocupat de problemele financiare ale echipei, iar înaintea startului de campionat, HC Vaslui nu are nicio problemã financiarã. “Nu avem probleme financiare. Avem alãturi de noi atât autoritãtile, cât si o serie de sponsori, cãrora le multumim. Vom vedea la anul ce proiecte nerambursabile putem accesa, astfel încât sã ne asigurãm tot bugetul propus”, a declarat Sorin Aprodu.

“Sperãm în sustinerea suporterilor”

Unul dintre cei mai buni jucãtori ai echipei, Ionut Savin cheamã iubitorii handbalului sã vinã alãturi de echipã în prima etapã a campionatului. Acesta sperã ca atmosfera sã fie una bunã la echipã, mai ales cã conditiile sunt foarte bune. “Ne-am pregãtit foarte bine. Am lucrat foarte mult tehnico-tactic. Sperãm sã aplicãm si la joc ce am lucrat. Sperãm în sustinerea suporterilor, care sã fie în numãr mare la salã. Noi sperãm sã-i rãsplãtim cu un joc bun si un rezultat pe mãsurã. Atmosfera este una bunã la echipã, conditiile sunt dintre cele mai bune”, a declarat Ionut Savin.

“Ne putem bate acolo sus”

Portarul HCM-ului, Alexandru Vasiliu îsi doreste ca si în acest sezon sã continue seria evolutiilor bune în poarta echipei. Chiar dacã în sezonul trecut, Vasluiul a terminat pe penultimul loc, Vasiliu crede cã în acest an echipa se poate bate acolo sus pentru primul loc în serie. “Sper sã am evolutii foarte bune în poartã. Sã fiu sustinut si de colegi. Sper ca sala sã fie plinã. Chiar dacã întâlnim un adversar dificil, care ne-a creat multe probleme în campionatul trecut, putem sã începem sezonul cu dreptul. Dacã ne vom mobiliza, zic cã ne putem bate acolo sus, chiar sã ajungem la baraj”, a spus Alexandru Vasiliu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ