spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

,,Obiectivul nostru e promovarea’’

- Advertisement -

TALENTAT… Unul dintre cei mai buni jucãtori din lotul lui Cãtãlin Nicolau, cãpitanul Alexandru Bãlan a demonstrat în ultimele douã sezoane cã locul sãu nu e în campionatul judetean. Dupã ce echipa sa a fost la un pas de a ajunge la barajul de promovare în Liga a III-a, tânãrul mijlocas sperã ca în acest an FCM Husi sã revinã pe cea de-a treia scenã fotbalisticã a tãrii. Talentat, constient de posibilitãtile sale si pregãtit sã le arate oricui e dispus sã vadã. E încã un jucãtor tânãr si are o poveste interesantã pentru un fotbalist din Liga a IV-a.

I-a impresionat pe cei care l-au vãzut, Vasluiul si Steaua n-au stat pe gânduri si i-au dat o sansã huseanului dornic sã ajungã un jucãtor mare. În cele din urmã, bãiatul plecat spre marea performantã avea sã accepte sã revinã pe dealurile Husilor. Aici, într-un sezon peste asteptãri s-a bucurat de aprecierea colegilor si a conducerii. La numai 22 de ani, Bãlan mai are o sansã si trebuie sã profite de oportunitatea pe care fotbalul nu va ezita sã i-o ofere. În sezonul precedent, Husul a fost foarte aproape de a se califica la barajul de promovare în Liga a III-a, însã a pierdut în finala campionatului, în fata celor de la Dinamo Ari Râsesti (0-2). Chiar dacã a trecut mult timp de la acea întâlnire, mijlocasul FCM-ului, Alexandru Bãlan crede în continuare cã acea partidã nu s-a disputat de la egal la egal. “Am vrut foarte mult sã câstigãm si sã mergem la baraj, pentru cã am muncit mult si meritam acest lucru. Am simtit cã ne-au pus bete în roate. Nici noi n-am fãcut un meci foarte bun, însã nu s-a jucat de la egal la egal. A fost un arbitraj tendentios”, a declarat Alexandru Bãlan. Despre noua editie de campionat care abia a început, Bãlan spune cã obiectivul echipei e promovarea în Liga a III-a. “Obiectivul nostru e promovarea. Patronul ne sprijinã si are încredere în noi. Sperãm sã reusim mai multe decât anul trecut. Nu cunosc prea bine adversarele, dar cred cã Olimpia Stãnilesti va face o figurã frumoasã”, a mai spus Bãlan.

La 15 ani a ajuns la Steaua

La 10 ani, huseanul si-a început cariera de fotbalist la echipa de juniori a Husului sub comanda lui Stefan Cosug. “De mic am jucat central, în câteva partide am mai jucat si mijlocas dreapta”. La vârsta de 13 ani, Alexandru a jucat cu echipa scolii un meci la Vaslui, iar antrenorul Constantin Petrea l-a luat imediat la echipa sa de la Liceul cu Program Sportiv. Dupã doi ani petrecuti la Vaslui, Bãlan a vrut mai mult si a mers la Bucuresti, acolo unde a dat probe la juniorii Stelei. Dupã numai doi ani petrecuti în Ghencea, grupa sa de juniori s-a desfiintat. Din lotul de atunci al Stelei, doar portarul Cezar Lungu evolueazã acum la Steaua II. La 17 ani, Alexandru îsi face debutul la seniori, la echipa bucuresteanã din Liga a IV-a, Comprest GIM, acolo unde joacã douã sezoane, pânã terminã liceul. Huseanul revine în judet, la FC Vaslui II, echipã cu care rateazã barajul de promovare în Liga a III-a, în fata celor de la FC Panciu, iar dupã numai un sezon revine la echipa sa de suflet, FCM Husi.

Recicleazã deseuri

Absolvent al Facultãtii de Economie si Administrarea Afacerii Iasi cu specializarea Management, Alexandru Bãlan s-a apucat de afaceri încã de tânãr si are o firmã care se ocupã de reciclarea deseurilor. “Reciclez cartoane si plastic. De aici îmi câstig banii”, spune Alex.

“E o persoanã deosebitã”

Cãpitanul Husului apreciazã munca depusã de antrenorul sãu, Cãtãlin Nicolau si sustine cã împreunã cu acesta, FCM Husi poate promova în Liga a III-a. “E o persoanã deosebitã, care pune mult suflet în ceea ce face. Anul trecut ne-a fãcut sã credem cã putem promova desi nimeni nu ne dãdea sanse. Ne bucurãm cã a rãmas alãturi de noi si sper sã colaborãm la fel de bine”, a spus Alex.

Carte de vizitã:

Nãscut: 27 mai 1988, la Husi.

A jucat la: FCM Husi (1998-2001), LPS Vaslui (2001-2003), Steaua (2003-2005), Comprest GIM (2005-2007), FC Vaslui II (2007-2008), FCM Husi (2008-prezent)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.