spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Octogenarul care a vrut să își violeze vecina nu i-a înduioșat pe judecătorii de la Huși!

- Advertisement -

FERMI… Bărbatul de 83 de ani din comuna Berezeni, care, în ciuda vârstei, a vrut să își violeze o consăteancă în vârstă de 80 de ani, nu a reușit să îi înduioșeze pe judecătorii de la Huși, pentru a scăpa de arestarea preventivă. Bărbatul le-a cerut judecătorilor să îi fie milă de bătrânețile lui și să îl lase în arest la domiciliu, însă instanța i-a respins acestuia solicitarea, semn că individul nu are încă ce căuta într-o comunitate de oameni civilizați, de vreme ce l-a dus mintea să se apuce de asemenea fapte, la vârsta senectuții.

Instanța a verificat dacă acesta poate fi lăsat în comunitate, fie și în arest la domiciliu, pe timpul cercetărilor, însă, la cum a acționat în privința bietei femei, nu este exclus ca octogenarul, acuzat de tentativă de viol și de violare de domiciliu, să mai facă asemenea isprăvi, drept pentru care e chiar necesar a fi ținut, preventiv, după gratii. De reamintit că pe data de 8 septembrie, un apel la 112 anunța un fapt uluitor, și anume că o femeie de 80 de ani din comuna Berezeni a fost găsită într-o stare critică, după ce a fost victima unei tentative de viol. Victima l-a indicat pe agresorul pe care l-a recunoscut și anume, un consătean de 83 ani. Individul, înfierbântat peste măsură, a intrat în gospodăria femeii pe care o știa singură în acele momente, cu intenția de a o abuza. Din cause lesne de înțeles, violul în sine nu s-a putut petrece, însă agresiunea în sine, modul în care a atacat victima, au arătat o clară tentativă de viol. Femeia care o îngrijea pe bătrână a găsit-o într-o stare gravă și a cerut ajutor la 112. Poliția l-a reținut pe bărbat, iar procurorul de caz, a propus arestarea preventivă a individului, lucru care s-a și întâmplat.

„Să te faci violator la 83 de ani? Doamne ferește, în ce lume trăim?!”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Vaslui au făcut precizări pe marginea acestui caz, după ce inculpatul a fost arestat preventiv. „La data de 8 septembrie 2023, ora 17.00, polițișii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, au fost sesizați de către o femeie de 55 de ani, din comuna Berezeni, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, o femeie în vârstă de 80 de ani, pe care aceasta o avea în grijă, ar fi fost victima unui abuz sexual. În sesizare a fost precizat și un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 83 de ani, din aceeași localitate. În cauză a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă la infracțiunea de viol. Ca urmare a cercetărilor efectuate, la data de 11 septembrie 2023, față de bărbatul de 83 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de la lângă Judecătoria Huși, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare la domiciliu, pentru o perioadă de 29 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui. „Judecătorii au fost blânzi, că s-au gândit că Neculai Goghie, că așa îl cheamă, doar e vecin cu noi aici, e cu păr alb pe cap, dar nu trebuia. Am rămas uimiți, nu ne venea să credem. O fi fost cum o fi fost în viața lui, dar la 83 de ani să faci așa ceva? Să te faci violator la 83 de ani, ce înseamnă asta? Doamne ferește, în ce lume trăim? Tineretul acesta poate nu mai are nicio minte, poate bea, poate face alte lucruri, că s-a smintit toată lumea, dar nici noi, care avem 70 – 80 de ani, nu mai avem nicio chibzuială? Trebuia băgat la închisoare, ca să vadă lumea că violatorii plătesc. Suntem atâtea femei singure în sat, vai de capul nostru, să stăm cu frică în casă? Nici nu știi la cine să te mai aștepți la bun-simț, dacă și moșnegii fac ce fac”, au reacționat localnicii din Berezeni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.