spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
30-sept.-2023

Oferã o masã caldã copiilor sãraci din Vaslui!

- Advertisement -

CARITATE Gratie campaniei de strângere de fonduri “Dãruieste speranta de Crãciun – Oferã o masã caldã unui copil sãrac din Vaslui!”, demaratã la sfârsitul lunii decembrie 2010 de World Vision România, peste 120 de copii din familii defavorizate din satul Cioatele, judetul Vaslui ar putea beneficia zilnic de o masã caldã la cantina din localitate.

Pentru ca acest proiect sã-si atingã scopul, acela de a reusi redeschiderea cantinei sociale din judetul Vaslui, care are ca beneficiari 120 de copii nevoiasi din satul Cioatele, ar mai fi nevoie de obtinerea unor fonduri financiare din partea oamenilor de bine. “Pentru repornirea cantinei este nevoie de 21.600 de lei. Pânã acum, am strâns aproape jumãtate din suma necesarã. Mai este nevoie de 13.180 lei sau de 263 de români care sã facã o donatie de 50 de lei. Suntem aproape de a le oferi acestor copii o alimentatie corespunzãtoare atât de importantã în sezonul rece, când pãrintii lor nu dispun nici de agricultura de subzistentã disponibilã pe timpul verii. Cu o donatie de 50 de lei se poate asigura, timp de o sãptãmânã, o masã caldã pentru un copil în cadrul cantinei. Cine poate dona mai mult, 100 sau 200 lei, poate asigura pentru un copil o masã caldã o perioadã mai îndelungatã (douã sãptãmâni sau chiar o lunã). Persoanele care pot dona 400 de lei vor avea satisfactia de a fi asigurat o masã caldã pentru 60 de copii”, se aratã într-un comunicat de presã al World Vision România.

Exercitiu de generozitate

Nu este prima data când World Vision România face o astfel de interventie în satul Cioatele. În anul 2009, organizatia World Vision România a asigurat, prin Cantina de Ajutor Social din Negresti, hrana pentru un numãr de 60 de copii provenind din familii în dificultate din satul Cioatele, timp de sase saptamani. “Desi era hrana rece, era de ajuns pentru ce aveam noi nevoie si a însemnat foarte mult pentru noi. De zi cu zi, le gãtesc copiilor fasole, cartofi, ce se gãseste. Carne mai rar pentru cã avem numai câteva pãsãri în curte si un porc pe care îl împãrtim cu toatã familia”, a povestit Petronela, mama a doi dintre copiii care au beneficiat de alimentele oferite în 2009.

Încã de la lansare, campania “Dãruieste speranta de Crãciun – Oferã o masã caldã unui copil sãrac din Vaslui!”, a fost sustinutã de Daniela Nane si Cãlin Goia, care îndeamnã românii sã doneze cu încredere cãtre World Vision România. Un alt sustinãtor al campaniei este Ana-Maria Petritan, autoarea blogului culinar amainbucatarie.blogspot.com, care s-a oferit ca, la finalul campaniei, sã îl premieze pe unul dintre donatori cu un cos cu bunãtãti gãtite de ea si oferit prin tragere la sorti.

Pentru mai multe detalii despre campanie si pentru a face donatii, accesati www.worldvision.ro, sectiunea Dãruieste speranta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.