Oficial: Mircea Gologan a fost eliberat din funcția de prefect, în locul său vine Marcel Lăudatu

Marcel Lăudatu – Mircea Gologan

SCHIMBARE… Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că au fost eliberați din funcție 103 prefecți și subprefecși și au fost numiți 36 de prefecți și 75 de subprefecți care vor depune joi jurământul. Printre prefecturile în care a bătut vântul schimbării a fost și cea a județului Vaslui, Mircea Gologan, de la PNL, lăsând locul lui Marcel Lăudatu de la PLUS.

“Am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de suprefecți din 85. Mâine (joi – n.r.) după ora 13:30 vor depune jurământul aceștia și începând de mâine seară își vor prelua atribuțiile”, a spus premierul, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Victoria. El a precizat că acolo unde nu au fost numiți prefecți, subprefecții vor prelua atribuțiile acestora până la numire. Hotărârile de guvern privind eliberarea din funcție a prefecților din 37 de județe și municipiul București au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit hotărârilor de guvern adoptate în prima ședință de Executivului de miercuri, au fost eliberați din funcția de prefect următorii: Albu Nicolae (Alba), Stoian Gheorghe (Arad), Soare Emanuel (Argeș), Ailenei Sorin-Gabriel (Bacău), țiplea Dumitru (Bihor), Dolha Nechita-Stelian (Bistrița-Năsăud), Nechifor Dan (Botoșani), Vasii Mihai-Cătălin (Brașov), Gâfu Cristian (Caraș-Severin), Stoica Marian (Călărași), Coșa Silviu-Iulian (Constanța), Tudor Iulian-Constantin (Covasna), Popa Aurelian (Dâmbovița), Roșca Nicușor (Dolj), Hristache Eugen (Galați), Matei Aneta (Giurgiu), Pistol Cosmin-Petrișor (Gorj), Proca Ion (Harghita), Marian Călin-Petru (Hunedoara), Manea Tonița (Ialomița), Grigoraș Marian (Iași), Zamfir Daniel-Tudorel (Ilfov), Ungur Silviu-Nicolae (Maramureș), Pavel Cristinel (Mehedinți), Togănel Cristina-Mara (Mureș), Lazăr George (Neamț), Homorean Florin-Constantin (Olt), Ionescu Cristian (Prahova), Țurcaș Marcel-Virgil (Sălaj), Crețu Mircea-Dorin (Sibiu), Moldovan Gheorghe-Alexandru (Suceava), Paraschivescu Emilia (Teleorman), Oneț Liliana (Timiș), Iordan Alexandru-Cristian (Tulcea), Gologan Mircea (Vaslui), Fârtat Sebastian (Vâlcea), Berbece Gheorghiță (Vrancea).

Marcel Lăudatu va prelua atribuțiile de prefect începând de joi

La Vaslui, componența echipei care va forma conducerea prefecturii nu mai este un secret pentru nimeni. Astfel, lui Marcel Lăudatu, care a fost propus de PLUS pentru funcția de prefect, i se vor alătura cei doi subprefecți, Mircea Gologan și Daniel Onofrei, ambii de la PNL. Singura necunoscută mai rămâne funcția de secretar general al Prefecturii. Reamintim că la începutul lunii februarie, partidele din coaliția guvernamentală au negociat împărțirea posturilor de prefecți și subprefecți. Iată cum este distribuția la nivel național în ceea ce privește posturile de prefect: UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna – 5 prefecturi; USR -PLUS:  București, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR) – 14 prefecturi; PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.
5 COMENTARII

  1. Totul e politic, am avut sumedenie de prefecti despre care nu se stia nimic innainte. Din cate stiu Laudatu este un om corect, onest si foarte muncitor. Judecati-l peste 3-4 luni.

  2. dai jos o persoana pregatita si cu experenta in domeniu si il inlocuiesti cu un oarecare adus dintr-un fund de sat .prefectul trebuie sa fie o persoana reprezentativa pentru judet….

LĂSAȚI UN MESAJ