OFICIAL: Se redeschid școlile în funcție de numărul de cazuri din fiecare localitate. În Vaslui, o singură comună se află în scenariul roșu

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în urmă cu puțin timp că, începând cu 8 februarie, școlile se vor redeschide în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate. Dacă rata de infectare este între 0 și 1,5 cazuri la mia de localitate, atunci toți elevii vor merge la școală (scenariul verde). Dacă rata de infectare este între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță (scenariul galben). Dacă rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, copiii de grădiniță și de ciclu primar continuă pentru un timp să meargă fizic la cursuri, în schimb ceilalți nu mai merg la școală (scenariul roșu).

În județul Vaslui, o singură localitate are rata de infectare mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre comuna Laza, acolo unde, în momentul de față, rata de infectare este de 3,1 cazuri la mia de locuitori. Restrițiile impuse acestei localități sunt valabile pentru perioada 26 ianuarie – 8 februarie, astfel că există posibilitatea ca lucrurile să schimbe până săptămâna viitoare, iar, cel puțin, o parte dintre elevi să se întoarcă la școală. Tot pe 8 februarie expiră și restricțiile impuse localităților aflate în scenariul galben, cu o rată de infectare între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori: Codăești, Hoceni, Miclești, Muntenii de Sus, Pădureni și Văleni. Alte opt localități se află în momentul de față în scenariul galben până pe data de 15 februarie. Este vorba despre despre municipiul Bârlad și comunele Albești, Bălteni, Bogdana, Gherghești, Iana, Perieni și Stănilești.

În comunele de mai jos, lucrurile sunt clare: toți copiii vor merge la școală începând cu 8 februarie, întrucât acestea se află în perioada 1 – 15 februarie în scenariul verde, cu o rată de infectare între 0 și 1,5 cazuri la mia de locuitori.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ