spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Oficialii europeni nu au ajuns la un acord pentru susţinerea ţărilor cu dificultăţi din zona euro

- Advertisement -

Oficialii europeni au finalizat un summit de două zile fără a ajunge la soluţii concrete în ceea ce priveşte susţinerea ţărilor din zona euro care au probleme cu plata datoriilor, pe fondul mai multor diferenţe de opinii, scrie Washington Post.

Sâmbătă oficialii au discutat dar nu au ajuns la o cale comună. Grecia urmează să rămână fără bani pe la mijlocul lunii octombrie, dacă nu primeşte mai multe miliarde de euro, fapt ce ar declanşa o criză financiară de la bancă la bancă şi de la ţară la ţară.

Într-o vizită neoficială a secretarului Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a făcut apel la unitate şi a cerut Germaniei să suplimenteze sprijinul pentru zona euro.

Ministrul de Finanţe din Grecia, Evangelos Venizelos, a respins discuţiile că ţara sa se îndreaptă spre faliment: „Comentariile şi analizele despre default sau falimentul Greciei nu sunt doar iresponsabile ci şi ridicole”, a declarat Venizelos.

Acesta a adăugat că Grecia este, în fiecare week-end, ţinta unor atacuri ale speculatorilor de pe pieţele internaţionale.

Oficialii europeni nu s-au decis încă dacă Grecia a îndeplinit toate măsurile de reducere a cheltuielilor şi reformă pe care le-a promis, pentru a primi tranşele de bani.

De altfel, o decizie va fi luată, cel mai probabil, la începutul lunii octombrie, spre nemulţumirea investitorilor care au sperat ca situaţia să se clarifice mai repede.

antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.