-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Ofiter anticoruptie, acuzat de fosta sotie ca nu a platit o parte dintr-un credit de 100.000 euro

- Advertisement -

Un angajat al Directiei Generale Anticoruptie din Iasi a fost chemat in judecata de fosta sotie care ii cere peste 7.400 de euro. Femeia sustine ca dupa divort Corneliu Cojocaru nu si-ar mai fi platit partea sa dintr-un imprumut bancar de 100.000 de euro. Creditul a fost luat dupa ce locuinta parintilor femeii a fost ipotecata.

Marul discordiei dintre cei doi este un imprumut facut de pe vremea cand inca erau impreuna. In 2007, Corneliu Cojocaru si Cristina Muntean au contractat un credit in valoare de 100.000 de lei, pe o perioada de rambursare de 20 de ani. Un an mai tarziu, cei doi au decis sa divorteze. In actele aferente creditului, precizeaza sotia in cererea de chemare in judecata, cei doi soti se obligau sa plateasca datoria in mod egal. „Obligatiile noastre conform contractului de imprumut erau ca platile lunare facute catre banca sa fie in cuantum de 50% pentru fiecare dintre noi, conform graficului de rambursare si, de asemenea, eram obligati la plata politei de asigurare aferente creditului, care era de 187 de euro pe an”, sustine Cristina Muntean, potrivit cererii adresate Judecatoriei Iasi. Ea cere de la sotul sau plata a 7.410 euro, echivalentul a peste 32.000 de lei.

Sotia a platit pentru a nu-si lasa parintii pe drumuri

Imprumutul amintit a fost garantat cu apartamentul parintilor Cristinei Muntean. Femeia spune ca din momentul in care fostul ei sot a incetat sa mai plateasca partea sa de rata, ea a fost nevoita sa puna bani pentru a nu-si lasa parintii fara locuinta. Fosta sotie a ofiterului anticoruptie vrea inapoi banii pe care Cojocaru ar fi trebuit sa-i plateasca in perioada mai 2009 – februarie 2012. „Consider atitudinea sa o rea-vointa, astfel incat sa fiu nevoita sa platesc singura sumele de bani care-i reveneau ca obligatie de rambursare, inclusiv asigurarea. Daca s-ar fi intrerupt rambursarea creditului, parintii mei ar ramane pe drumuri, pentru ca apartamentul lor constituie ipoteca in prezent”, a mai spus Cristina Muntean.

Din februarie 2012 femeia sustine ca nu mai are nicio pretentie de la sotul ei, intrucat judecatorii au finalizat atunci procesul de partaj, creditul si ratele restante fiind preluate in totalitate de catre Cristina Muntean. La randul sau, ofiterul Serviciului Anticoruptie din Iasi nu a vrut sa faca prea multe comentarii. „In momentul in care procesul de partaj este definitivat si vom avea o solutie definitiva in acest caz, voi avea ce comenta”, a spus Corneliu Cojocaru.

Procesul in care fosta sa sotie ii cere peste 7.000 de euro trebuia solutionat initial de judecatoarea Laura Hatmanu, de la Judecatoria Iasi. Aceasta a inaintat o cerere de abtinere – care a fost si admisa – in care a precizat ca „am fost colega de birou cu paratul la fostul loc de munca, am participat la nunta celor doi si apreciez ca nu pot asigura in mod obiectiv cerinta de impartialitate a acestei instante”.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.