spot_img
20.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Ofiţer de la Criminalitatea Economică, antreprenor ilegal în Neamţ. A fost trimis în judecată de DNA

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Un ofiţer de la Criminalitatea Economică a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că ar fi fost antreprenor ilegal în Neamţ, implicându-se în activităţi care-i erau interzise prin statul funcţiei deţinute în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Procurorii au înaintat dosarul la Tribunalul Neamţ în cazul lui Ionică Stoica, la data comiterii faptelor el fiind inspector în cadrul IPJ, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii în Mediul de Afaceri. Ca atribuţii de serviciu, el trebuia să vegheze pentru un climat economic „sănătos“.

Nu a făcut-o, chiar el find pus sub învinuire și trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.  În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat:

„În  perioada mai – septembrie 2021, inculpatul S.I.A., împreună cu alte persoane, ar fi administrat în fapt o societate şi ar fi efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară, incompatibilitate prevăzută de (…) Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului (…) privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei judiciare“https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/ofiter-de-la-criminalitatea-economica-antreprenor-2232094.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.