spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

Ofiţerul de jandarmerie care a incendiat nouă maşini este liber. S-a folosit de funcţie ca să îşi creeze un fals alibi

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Condamnat iniţial la închisoare cu executare, căpitanul George Daniel Băcanu a fost eliberat miercuri, 11 mai, din penitenciar în urma deciziei definitive a Curţii Militare de Apel Bucureşti. Proprietarii maşinilor incendiate de militar sunt nevoiţi acum să deschidă un proces civil pentru a-şi recupera prejudiciul.

Curtea Militară de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe 11 mai pe căpitanul George Daniel Băcanu, ofiţer în cadrul structurii de Pază Obiective a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, fals intelectual şi abuz de autoritate. Iniţial, Tribunalul Militar Iaşi îi aplicase o pedeapsă similară, dar cu executare efectivă. Instanţa militară a dispus totodată disjungerea acţiunii civile, ceea ce înseamnă că proprietarii celor nouă maşini distruse prin incendiere trebuie să îşi caute dreptatea într-un proces civil.

Anchetatorii au stabilit că autorul incendiului din noaptea de 12 octombrie 2021 izbucnit într-o parcare a cartierului gălăţean Mazepa, în urma căruia nouă maşini s-au făcut scrum, este căpitanul George Daniel Băcanu.

Bărbatul a provocat pagube de 100.000 de euro după ce a aruncat benzină pe un autoturism parcat şi i-a dat foc, incendiul propagându-se apoi la alte opt maşini din apropiere.

Citeste mai mult: adev.ro/rbrolo

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.