spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Olimpiada Națională „Tinerii dezbat”: șase elevi reprezintă Vasluiul (FOTO)

- Advertisement -
CONCURENȚĂ… Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” se desfășoară la București, pe două secțiuni: începători și avansați.

COMPETIȚIE… Șase elevi din Vaslui participă, săptămâna aceasta, la Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”. Este vorba despre Grigoriu Iarina și Clapa Andreea, ambele eleve de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (prof. coordonator Bahman Mihaela-Dumitrița) și de Roman Anna de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși (profesor coordonator Naidin Isabela). Acestea participă la secțiunea “începători”, la cea a avansaților echipa fiind formată din Balan Ștefania-Maria și Gavril David Cristian, elevi la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși (prof. coordonator Hodea Carmen) și Afrăsânei Aida-Elena de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (prof. coordonator Bahman Mihaela-Dumitrița). Lotul de elevi este însoțit de prof. Mărăndescu Mihaela de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui. Județul Vaslui are reprezentare și în Comisia Centrală a olimpiadei, prin profesoarele Bahman Mihaela-Dumitrița de la Liceul Teoretic „Mihail kogălniceanu” Vaslui și Hodea Carmen de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși.

Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” este o competiție care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public, precum și la formarea și dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. Practica dezbaterilor îi pregătește pe tineri să acționeze coerent, să investigheze și să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici și constructivi în abordările asupra unui subiect.

Temele competiției: democrația, identitatea națională și problemele actuale ale societății

Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” se desfășoară la București, în perioada 30 august – 08 septembrie 2023. La această competiție se dezbat moțiuni care privesc democrația, identitatea națională, probleme actuale ale societății. Moțiunile pentru secțiunea “începători” sunt: 1. Acest parlament consideră că România ar trebui să adopte principiul scandinav Udeskole. 2. Acest parlament propune toleranță zero pentru firmele care practică reclama mincinoasă. 3. Acest parlament consideră că inteligența artificială este o amenințare majoră pentru omenire. Moțiunile pentru secțiunea “avansați” sunt: 1. Acest parlament ar interzice interzice produsele de „fast-fashion”. 2. Acest parlament consideră că obiectele de tip „artifact” ar trebui restituite țărilor de origine. 3. Acest parlament consideră că educația umanistă trebuie revalorizată în școala românească. “Echipele de dezbateri ale județului Vaslui au obținut, până la acest moment, rezultate foarte bune, reușind să cîștige rundele de dezbateri. Echipa de începători s-a calificat în optimile olimpiadei, cîștigând meciul și ajungând în sferturi. Le dorim succes în continuare!”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.