spot_imgspot_img
9.4 C
Vaslui
26-apr.-2024

Olimpicul vasluian Andrei Bordeianu, în finala FameLab Romania

- Advertisement -
COMPETIȚIE… Andrei Bordeianu participă în finala FameLab Romania cu o prezentare despre diminuarea depresiei prin studiul unui instrument muzical.

SUCCES… Olimpicul vasluian Andrei Bordeianu, acum student la Medicină, participă săptămâna aceasta în finala FameLab Romania. Competiția se va desfășura pe 17 iunie, de la ora 19:00, și va fi transmisă pe Facebook și YouTube. Andrei va vorbi despre diminuarea depresiei prin studiul unui instrument muzical și se va lupta pentru șansa de a reprezenta apoi România în finala globală FameLab International, alături de cercetători din peste 20 de țări.

FameLab este cea mai mare competiție globală de comunicare în știință. Aceasta îi aduce pe scenă pe cei mai buni tineri comunicatori din România, cu 11 prezentări inedite pe teme din medicină, biologie, tehnologie sau inginerie, și despre felurile nenumărate în care cercetarea științifică de azi ne asigură tuturor un viitor mai bun. Concurenții au doar 3 minute să explice o idee științifică în mod original, captivant, dar și suficient de clar pentru a fi înțeleși, și vor fi evaluați de juriu în baza celor 3C ai competiției: conținut, claritate și charismă. Cîștigătorul va reprezinta România la Finala Internațională FameLab, care are loc în această toamnă sub egida Cheltenham Festival, și la care participă campioni FameLab din peste 20 de țări.

Andrei Bordeianu, pe locul I în prima preselecție FameLab 2021

Andrei Bordeianu este student în anul II la medicină, la UMF Carol Davila din București. A obținut bronzul la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene în 2017, iar în prezent este membru în Cercul de Excelență în Neuroștiințe din universitate. În timpul liber, pasiunea pentru știință se îmbină cu cea pentru literatură și muzică – el cântă și compune la chitară electrică, iar chitaristul său preferat este Brian May. Andrei Bordeianu s-a clasat pe locul I în prima preselecție FameLab 2021. Acesta a avut o prezentare despre felul în care muzica, mai ales clasică, poate îmbunătăți capacitățile mentale. Pe locul II și III s-au clasat alte două studente la Medicină, Bianca-Ioana Guțu, cu o prezentare despre știința optimismului – și cum ea ne poate chiar prelungi viața, respectiv Giulia Angheluță, cu o prezentare foarte actuală despre cum funcționează vaccinurile cu tehnologia ARN Mesager. Competiția FameLab este organizată de British Council Romania. “Toți cei trei cîștigători vor beneficia de un training intensiv FameLab de comunicare în știință cu expertul britanic Malcolm Love, și de premii oferite de partenerii noștri de la Humanitas. Evenimentul a fost moderat de Cătălina Sabina Cremeneanu, vice-președintă SOMS și studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, iar participanții au fost evaluați de juriul format din: Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne; Prof. univ. dr. Cristian Băicuș, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București; Prof. univ. dr. Luiza Spiru, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București; Prof. univ. dr. Ana-Maria Zăgrean, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București”, au transmis organizatorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.